Cel mai bun antivirus gratuit.
Întotdeauna sistemele de operare au avut nevoie de programe antivirus care să le protejeze împotriva aplicațiilor rău voitoare. Chiar dacă Windows ne-a obișnuit să aibă instalat atât antivirus cât și Firewall (Windows Defender și Windows Firewall) acestea nu sunt foarte bune și nu-și prea fac treaba. Chiar și așa, ele pot fi suficiente pentru protejarea sistemelor operate de utilizatori obișnuiți, care nu dețin date prea importante.
Având în vedere că programele antivirus sunt o necesitate, acestea au anumite prețuri. După cum știm, aceste programe se găsesc și crack-uite însă utilizarea lor este în zadar (fiind versiuni piratate ele nu-și pot descărca update-uri, iar neavând update-uri nu pot fi la zi cu versiunile noi de viruși apărute). Oricum, o alternativă destul de bună pentru utilizatorii normali este antivirusul gratuit. Există o grămadă de companii care produc astfel de softuri ce oferă versiuni gratuite cu licențe pe perioade nelimitate.
Iată un mic top cu cei mai buni antiviruși gratuiți.
-
-
- Avast 2015 – Cea mai nouă versiune a antivirusului Avast se găsește gratuită pe site-ul oficial. Avast se laudă că nu mai puțin de 220 de milioane de oameni le folosesc serviciile. Acest antivirus este disponibil pe Windows, Android, MAC, iOS. Pentru versiunea gratuită, Avast oferă o protecție inteligentă antivirus și anti-malware, scanează și protejază rețelele mici, de acasă de potențiale furturi de date și oferă protecție pe internet, plus o curățare și o protecție a browser-ului împotriva addon-urilor și a bărilor enervante ce se instalează automat. Antivirusul Avast 2015 se poate descărca gratuit de aici.
- AVG AntiVirus Free 2015 – Și AVG, la fel ca Avast, ne oferă gratuit cea mai nouă versiune a softului lor antivirus. AVG nu se laudă cu un număr mare de utilizatori (chiar dacă pe site-ul principal se specifică un număr de 182 de milioane de utilizatori, acesta este scris mic, într-un colț) ci se laudă că versiunea gratuită este la fel ca cea Pro, doar cu câteva opțiuni mai puține. Având doar două versiuni, antivirusul AVG devine mai ușor de înțeles de utilizatori. Nici interfața nu este prea complicată, aceasta fiind user-friendly și poate fi folosită atât de utilizatorii mai experimentați cât și de cei mai slabi din acest punct de vedere. AVG poate oferi protecție atât pentru MAC și Windows cât și pentru Android. Pentru dispozitivele mobile, AVG oferă și funcția Anti Theft (anti furt) ce ajută utilizatorul să-și localizeze dispozitivul mobil în caz de pierdere sau furt. Pe lângă această funcție se mai oferă și protecție antivirus. Aplicația este foarte bună însă din păcate este disponibilă doar pentru Android.
Antivirusul și aplicația AVG pentru telefon pot fi descărcate gratuit de aici. - BitDefender Antivirus Free Edition – Și Bitdefender este o soluție ingenioasă pentru antivirus gratuit. Chiar dacă există și o versiune gratuită, Bitdefender pare că și-ar forța oarecum utilizatorii să cumpere o licență pentru o versiune PRO. Din păcate, versiunea gratuită a reușit să-mi îngreuneze destul de mult sistemul de operare, spre deosebire de celelalte programe antivirus de mai sus. Tocmai din acest motiv l-am pus pe locul 3. Ca și celelalte programe, și Bitdefender dispune de aplicații antivirus și anti theft pentru dispozitivele mobile însă niciuna dintre acestea nu sunt gratuite. Aplicația Anti Theft este 59,95 Lei/an iar cea antivirus este 42,95 Lei/ an. Ele se pot instala și gratuit însă sunt doar versiuni trial (câteva zile de testare) ale versiunilor pro.
Mai multe detalii cât și descărcarea versiunii gratuite o găsiți aici. - Panda Cloud Antivirus Free – Acest antivirus are un mod de funcționare foarte interesant. El nu funcționează ca ceilalți antiviruși (scanează fișierele și trage concluzii) ci el le trimite pe un server privat, unde sunt scanate și verificate iar dacă totul este în regulă, ele sunt păstrate. În caz contrar ele vor fi șterse. Chiar dacă această metodă pare oarecum ciudată, ea dă rezultate destul de bune. Panda Cloud Antivirus a primit o rată foarte bună de protecție (99,8%) iar această rată a fost acordată de AV Comparatives. Din păcate o scanare pe server poate dura mult mai mult decât o scanare normală însă, așteptarea merită. Panda nu oferă și versiuni pentru dispozitivele mobile, fapt care m-a făcut să-l situez pe ultimul loc în acest clasament.
Panda Cloud Antivirus Free se poate descărca gratuit de aici.
-
Cam acestea sunt cele mai bune și cele mai cunoscute programe antivirus. Consider că de fapt utilizatorul este cel mai bun antivirus. Evitând paginile suspicioase, site-urile de piraterie și cele de pornografie, programele descărcate din surse neoficiale, programe/jocuri crack-uite și multe altele, o infectare este aproape imposibilă. Dacă aceste „reguli” nu sunt respectate, atunci consider că niciun antivirus nu poate face față atâtor amenințări. Personal, am folosit foarte mult timp calculatorul fără un antivirus instalat și nu am avut niciun fel de problemă.
ce trebuie sa fac ca conturilre mele sa fie securizate mai bine
La ce conturi va referiti? Va intereseaza in general sau pe computer/telefon mobil? Ati avut vreun eveniment neplacut in acest sens recent? Dati-ne mai multe detalii sa stim cum va ajutam. Practici de securitate informatica sunt multe insa depinde la ce conturi va referiti, pe ce dispozitiv, daca este de munca/pentru acasa, etc.
Vrau. Sa. Stergeti. Anti. Virusi
Noi nu ne ocupam cu devirusari. In functie de dispozitivul afectat de virusi (computer, telefon, tableta), va putem recomanda un antivirus, platit sau gratuit pentru a incepe devirusarea.
Scapama de virusi
Am 7 virusi
Te referi la calculator sau la telefon/tableta?
In articol gasesti informatii despre cele mai bune programe anti-virus gratuite astfel incat poti alege unul din ele: Avast, AVG, Bitdefender, Panda.
am cautat si eu antivirus bun free cel mai bun gasit de mine e unul care e folosit si in Hiren’s BootCD 15.2
SuperAntispyware merge mult mai bine ca win difender si in plus iti arata asa frumos procesele de pe calculator
😀
O să încerc și eu SuperAntispyware, așa de curiozitate. Poate îmi place și-l păstrez instalat.