Informatii despre posturile Viasat
O prezență încântătoare în grila tv este și prezența canalelor ce aparțin de trustul Viasat. Acestea sunt Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, TV1000 și Epic Drama. În cele ce urmează, am să vă detaliez ”povestea lor”.
Viasat Explore este primul post lansat, în luna ianuarie anul 2002 și a apărut ulterior pe 1 Noiembrie 2003 și în România. Este axat pe tehnologie, aventură, sporturi extreme. Viasat Explore este și postul care a trecut cel mai târziu, la formatul de 24 de ore și anume în ianuarie 2019.
Programul Viasat Explore este în grila principalilor operatori de cablu: Digi, Telekom, Vodafone (UPC), Orange. Dintre cele mai cunoscute documentare difuzate de Viasat Explore, amintesc:”Monștrii apelor”,”Rable resuscitate”,”Maeștrii apelor reci”,”Un aventurier la pescuist”. Un alt aspect în trecutul acestui post este că până să treacă la formatul actual de 24 de ore, pe parcursul nopții era înlocuit de canale de filme pentru adulți. După cum știm, sau ar trebui știut, Viasat Explore are și variantă HD.
Informatii despre posturile Viasat
Al doilea post al trustului Viasat și totodată la fel de cunoscut, este Viasat History. Acesta este dedicat istoriei și iubitorilor acestei științe. A fost înființat la data de 3 Mai 2004. Viasat History este prezent și el în grila operatorilor de cablu din țara noastră, iar în grila Digi o perioadă a fost codat in pachetul Digital, asta provocând nemulțumirea telespectatorilor. Varianta HD era partajată, emițând după ora 19 până la 7 dimineața, când revenea Viasat Nature HD.
Viasat History oferă producții despre evenimente și personalități istorice din Istoria Universală. Ca exemplu de documentare difuzate de-a lungul timpului amintim:”Napoleon”,”De la Est, la Vest”,”Secretele Istoriei”,”Istoria Interzisă”. Asemenea ca Viasat Explore, acum are și variantă HD liberă, care nu mai depinde de varianta HD a postului Nature.
Al treilea post care poartă numele trustului este Viasat Nature. Acesta oferă telespectatorilor săi documentare despre animale și natură. De altfel, logo-ul este verde,iar la celelalte avem: roșu la Viasat Explore, albastru la Viasat History. Ca și ”frații” Explore și History, Nature este și el prezent în grila operatoriilor de cablu atât SD cât și HD. Printre cele mai cunoscute documentare oferite amintim:”Planeta Europa”,”Planeta Pământ”,”Faună Sălbatică”,”Jurnalul gheparzilor”,”Micile vietăți”. Varianta HD a fost, cum spuneam, o perioadă partajată cu cea a History, iar acum este separată.
Dacă ar fi să o luăm cronologic, prima televiziune a trustului Viasat World, este canalul de filme TV 1000. Acesta a fost înființat la 27 august 1989 iar în România a ajuns abia pe 18 noiembrie 2005. La început acesta a purtat numele TV 1000 Viasat. TV 1000 a fost foarte cerut de abonații Digi, acesta fiind ca și Viasat History, o perioadă codat. Postul difuzează filme, fiind un rival serios pentru Film Now, TNT, PRO Cinema sau AMC. TV 1000 are doar variantă SD.
Informatii despre posturile Viasat
Un alt post dedicat filmelor dar de data asta serialelor este Epic Drama. Acesta este un canal filmat în format HD, singura companie ce-l transmite in format SD este Digi, unde a fost și cerut de abonați de la apariție. Epic Drama a fost înființat în 14 Decembrie 2017. Este prezent în grila operatorilor de cablu și, după cum spuneam, se axează pe seriale. Cele mai cunoscute difuzate pe acest post sunt:”Borgia”,”Detectivul Murdoch”,”Poldark”,” Cazurile lui Miss Fisher”,”Un sat din Franța”,”Dinastia Tudorilor”.
Aceasta este istoria pe scurt a canalelor din trustul Viasat World, trust originar din Suedia. De asemenea Viasat este un nume în țările nordice, scandinave unde mai are canale tv, exclusiv pentru această parte a Europei.
In afara de documentare, ce alte programe va mai difuza Viasat Explore? Niste seriale turcesti ca sa-i creasca audienta, sau niste filme de arta putin ieftine? Sau niste talk show-uri mult mai costisitoare?
Ați uitat că între orele 01:00 și 06:00, emita pe frecvențele lui Viasat Explore, Spice TV (canal erotic), dar de fapt era ecran negru. (pentru că la toate firmele de cablu din România nu au drepturi pentru transmiterea lui)
Multumim pentru completare.
Subtitrarea pe TV1000 a fost incorporata direct in imagine.
Pana acum subtitrarea era pusa separat in formatul DVBSUB si era separata de video, abonatii avand posibilitatea sa aleaga, daca pornesc sau opresc subtitrarea, fie de pe Smart TV, fie de pe Decodorul DVBC.
Ii multumim lui Sebastian pentru informatii.
draga Robert am și eu o observatie la nivel de limbaj folosit. de ce tot spui postul și apoi numele televiziunii? spune simplu TV1000 și atâta. sau televiziunea. este redundant, pentru ca ideea de categorie este deja conținută în numele obiectului… remarc cu plăcere și te felicit că nu folosești cuvântul canal, care este eronat pus în textele pr-istilor și se propagă în toată presa, cand de fapt este de fapt vorba de frecvențele pe care se transmite o televiziune…
Iti multumesc pentru comentariu.
Voi incerca sa tin cont de recomandare, articolul acesta nu este postat de mine, ci de unul dintre domnii care contribuie cu articole despre posturi de televiziune (era trecut in mod eronat numele meu ca autorul acestui articol, l-am corectat). Insa, recunosc ca si eu sunt „vinovat” de aceste exprimari. 🙂 Cat despre mine, incerc sa nu fiu redundant in ceea ce priveste informatiile expuse si sa folosesc exprimari cat mai corecte insa nu am nicio pregatire jurnalistica, meseria si profilul meu sunt tehnice iar ceea ce facem aici, o facem din placere.
Viasaturile, in special History, sunt o capodopera… Cine se uita la documentare sa le compare cu alde’ discovery si restul si intelege ce am vrut sa zic.
Tv1000 a fost foarte bun la inceput, astazi e slabut