România TV – între informare si dezinformare
Unul dintre cele mai cunoscute și totodată contesate posturi, fără îndoială, este România TV. Postul deținut de Sebastian Ghiță este axat pe știri, dar și emisiuni tip talk-show.
România TV a apărut în urma neîntelegerii iscate între Sebastian Ghiță și Elan Schwartzenberg, atunci când omul de afaceri de origene evreiască a cumpărat postul Realitatea TV. O parte din jurnaliștii actualului post, care a fost lansat la 23 Octombrie 2011, au lucrat la Realitatea TV, primul post de știri din România. La început, postul s-a numit ”RTV”, iar numele actual l-a primit la data de 1 Decembrie 2011.
România TV este o televiziune de știri cu buletine informative difuzate aproape oră de oră, asemănându-se cu Realitatea Plus, Digi24, Antena 3, care sunt și principalii competitori pe acest tronson. Sloganul postului este:”Noi dăm știrea exactă”. Spre deosebire de Digi24 și Antena 3, care au și variantă HD, România TV emite doar în format SD.
România TV – între informare si dezinformare
Printre cele mai cunoscute Talk-Show-uri ale acestui post sunt:”Newsline”,”România de poveste”,”România, la raport”,”Ediție Specială”,”Sănătate curată”,”România TeVede”,”România de vreme”,”Cancan.ro”. Spre deosebire de alte televiziuni, România TV nu difuzează decât un minut de sport, neavând chiar o rubrică propriu-zisă. Cu toate acestea, România TV a difuzat un meci de fotbal și anume manșa tur a barajului de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia din anul 2014, dintre Grecia și România, pierdut atunci de ”Tricolori”, scor 3-1.
Fiind în lista de canale must-carry, postul de știri este întâlnit în grila tuturor operatorilor: Digi, Telekom, Orange, Vodafone, AKTA. Dupa cum mentionam anterior, România TV nu are variantă HD și emite doar în format SD. De asemenea, este transmis atât în grile analogice cât și in grilele digitale. Printre prezentatorii cei mai cunoscuți ai acestui post merită să amintim pe: Cristina Șincai, Cristina Herea, Romica Jurca, Andreea Crețulescu, Liliana Ruse, Geanina Lungu,Violeta Romanescu, Victor Ciutacu, Marius Niță, Ioan Korpos.
România TV – între informare si dezinformare
De câțiva ani, programul de știri difuzează și petreceri de Revelion, unde mai mulți politicieni fac duete muzicale populare, de petrecere și ușoare, cu cântăreți celebrii, dar și cu prezentatorii postului de știri.
O altă tradiție este transmiterea Slujbei de Înviere și a celei de Crăciun dar și invitarea cântăreților de muzică populară care interpretează atât colinde, pricesne cât și cele mai cunoscute cântece din repertoriul lor.
Cu toate acestea, de-a lungul timpului postul a primit chiar și critici dar a fost și amendat, din cauza simpatiei pentru anumite formațiuni politice, manipularea și dezinformarea opiniei publice.
Buna ziua dnul ***** sunt din Băilești Dolj și va rog să vedeți ce se întâmplă cu cardurile promise pet alimente că noi aici o stradă întreaga nu le-am primit pina la acest moment
Noi nu suntem Romania tv.
Între 15 iulie 2014 și 22 septembrie 2014, OTV s-a difuzat și la România TV.
Și era și Dan Diaconescu la România TV, în cadrul emisiunii OTV Live.
Emisiunea OTV la România TV se numea și OTV Live.
omul pensionar si nu numai se uita la tv ca sa treaca timpul,daca ne uitam la televiziunile de stiri cum e Romania TV,putine dupa parerea mea acolo este concurenta,la televiziunile generaliste,putine si alea dupa parerea mea in anumite intervale de timp nu se face concurenta,daca asta se cere.s ar face, la acces direct ma refer.populatia tarii e mare ca atare si piata de publicitate tv e mare.dar nu se face concurenta domnule ti se intampla sa treci cu telecomanda peste grila operatorilor astora si sa nu ti placa nimic.si atunci e mai bun device ul. in Romania audienta pe device e mica,si e vina operatorilor zgarciti ca nu au acoperire si pt internet. astfel serviciul de distributie tv ramane o sursa de venit constitent
Daca e sa fim corecti, TOT ce inseamna presa in Romania dezinformeaza, nu doar postul asta…
Faceti un articol si despre Digi24, sau Realitatea, si „afinitatea” lor pentru celalalt partid.
Sau Protv, care a „importat” de peste ocean, incultura, can-canul, mahalaua
Stiti de ce se spune „presa care preseaza”? Raspunsul e destul de evident
Nu te contrazic insa ei (Romania TV) si-au luat si amenda pe tema asta.
Iar daca citesti articolul, nu ne-am concentrat pe partile sale negative ci pe descrierea postului de-a lungul timpului.
Cat despre PRO TV care importa diverse formate de emisiuni, asta este ceva facut de mai multi (posturile Antena, Kanal D, Prima). Asta se cere, asta se da, mereu a fost asa. Nu e vina lor (ei fac asta pentru bani), e vina celor care se uita.
De acord… e vina celor care se uita. Si totusi daca dam multimii doar incultura si chilotareala, nu inseamna ca educam gresit? Ca asa se doreste? Ca cei mici se uita la asa ceva de la varste fragede?
Am zis si de Realitatea tv prin prisma „jurnalistului” Rares Bogdan… Cand avea emisiune, lauda „un partid” si „un anume presedinte”… Drept rasplata, acum e membru in acel partid… Ce fel de presa e asta?
Acestea sunt afacerile, uita-te ce fel de oameni sunt sau au fost in spatele posturilor media: Sebastian Ghita, Silviu Prigoana, Sorin Ovidiu Vantu, Dan Voiculescu, doar cativa care imi trec prin minte. Ce asteptari ai? Se gandesc doar la cum sa faca bani. Vina exista de ambele parti insa cand vrei o schimbare, incepe cu tine. Daca tu (ca abonat, nu ma refer la tine personal) te uiti in continuare la aceste posturi si ii ajuti sa se mentina, e normal ca ei sa continue. Daca nu s-ar uita nimeni la ei, ar regandi strategia. Sa fim seriosi, nu e vorba de cei mici, Romania TV are o medie de varsta de peste 65 de ani. Emisiunile care nu sunt pentru cei mici au bulina pe ele, dar nimeni nu tine cont.
Cat despre Rares Bogdan, sunt de acord cu tine, sa nu uitam ca avem un membru CNA (Alexandru Kocsis) care a fost acuzat de implicare in campania presedintelui. CNA, care ar trebui sa fie primii impartiali in domeniul acesta. Nu prea mai exista impartialitate in ziua de azi in presa/mass-media, parerea mea.