Top 5 aplicatii apeluri video si conferinte 2021
Serviciile de apeluri video si conferinte au devenit o parte din viata noastra in ultimul an si jumatate. Indiferent ca discutam despre scoala, munca sau apeluri sociale catre prieteni, acestea au devenit din ce in ce mai folosite, devenind deseori indispensabile. Desi exista mai multe aplicatii video calling care fac acelasi lucru la baza, pot exista diferente care ne pot influenta sa luam o decizie cand vine vorba de cea mai buna aplicatie video pentru nevoile noastre.
Zoom – Aplicatia Zoom este cea mai cunoscuta in acest moment, a ajuns de la o aplicatie necunoscuta in lumea business-ului la aplicatia default pentru multe persoane si multe companii in ultimii 1-2 ani. Acest lucru se poate datora functiei de maxim 100 de useri per apel in mod gratuit, ceea ce este foarte utila chiar daca limita apelului este de 40 de minute. Insa, intre doua persoane nu exista limita de timp.
Multe persoane nu se asteptau ca Zoom sa inregistreze un succes asa de mare, fiind de asteptat ca oamenii sa foloseasca aplicatii mult mai cunoscute precum Skype (detinut de Microsoft) sau Facetime (detinut de Apple) insa optiunile puse la dispozitie de Zoom par sa se muleze mai bine pe cerintele utilizatorilor din peisajul actual.
Zoom permite partajarea ecranului si inregistrarea apelurilor pentru playback on-demand. Toti cei 100 de participanti pot fi afisati pe ecran, fiind util pentru conferintele business si pentru clasele virtuale.
Skype este bunicul de pe aceasta lista. Timp de zeci de ani, Skype a fost cea mai cunoscuta aplicatie de apeluri video / conferinte, desi a fost depasita de succesul Zoom ramane in continuare una dintre cele mai bune optiuni. Este disponibila pentru PC (Windows si MAC), iOS si Android, fiind usor de obtinut si de utilizat. Functioneaza cu suita Microsoft Office 365, ceea ce o face perfecta pentru business (exista si varianta Skype for Business).
Noua optiune Meet Now permite apeluri video cu maxim 50 de participanti timp de 4 ore. Exista o limita zilnica de 10 ore si una lunara de 100 de ore pentru aceste apeluri insa nu exista limita de timp pentru apelurile 1 la 1. Asemenea aplicatiei Zoom, sunt disponibile optiuni precum partajarea ecranului si inregistrarea.
Google Meet – Daca utilizam suita Google pentru afacerea noastra sau pentru o clasa virtuala, Google Meet ar putea fi solutia potrivita pentru noi. Este necesar un cont Google pentru accesarea aplicatiei si are aplicatii utile built-in precum Google Sheets, Google Docs sau Google Drive. Google Meet este disponibila pe toate platformele si accesibila inclusiv din GMail. Meeting-urile video pot fi programate in Google Calendar.
Limita maxima de participanti per apel este de 100 cu limita de timp de o ora. Partajarea ecranului este disponibila si in cazul acestei aplicatii insa inregistrarea se poate face doar pe versiunea pentru desktop.
Google Meet a inlocuit aplicatia de chat Hangouts care avea optiune pentru apeluri video.
Microsoft Teams – Desi Skype este o optiune buna folosind optiunea Meet Now, initial a fost creata pentru scop personal. Teams este solutia corporate venita din partea Microsoft pentru mediul business. Proiectata pentru mediul Office, integrarea cu suita Microsoft 365 se face usor.
Versiunea gratuita a aplicatiei permite chat, voce, apeluri video iar limita de participanti intr-un apel a fost triplata de Microsoft, de la 100 de useri la maxim 300, aceasta modificare fiind lansata in urma crizei sanitare internationale, atunci cand nevoia de apeluri video a crescut considerabil. Limitele de timp au fost marite, de asemenea, de la o ora la 24 de ore (atat pentru apelurile 1 la 1 cat si pentru cele care sustin mai multi participanti). Functiile screen-sharing si recording sunt, de asemenea, incluse.
Top 5 aplicatii apeluri video si conferinte 2021
Facebook Messenger – Desi aplicatia Facebook a fost destinata pentru uz personal, aplicatia Messenger a fost imbunatatita pentru a deveni o aplicatie de comunicare calitativa. In prezent, nu este necesar un cont Facebook pentru a utiliza aplicatia Messenger.
Messenger Rooms permite maxim 50 de utilizatori pentru fiecare apel. Poate fi accesata atat pe mobil cat si pe desktop, asemenea aplicatiilor mentionate anterior. Aceste camere Messenger pot fi restrictionate pentru userii neinvitati insa comunicatiile nu sunt criptate, spre deosebire de apelurile 1 la 1. Este evident ca Facebook doreste sa intre in topul aplicatiilor de meeting-uri/apeluri video.
Voi ce aplicatie folositi pentru apeluri video sau conferinte? Ce plusuri si minusuri vedeti fata de alte aplicatii?
Whatsapp este pe primul loc că număr de utilizatori și n-au pomenit de el ?
Apoi Signal, Telegrame… NEurmărite