Informatii si instalare router Digi ZTE H3601
ZTE H3601 este unul dintre ultimele modele de routere oferite de catre Digi (RCS & RDS), in acest articol vom mentiona cateva informatii utile care va pot ajuta la utilizarea, configurarea si instalarea acestui dispozitiv.

ZTE H3601 este un router dual-band wifi6 AX1800 Gigabit ce suporta standardul EasyMesh pentru acoperire in toata casa. Experienta wi-fi este prezentata ca fiind superioara, MU-MIMO si OFDMA permit o latime de banda mai buna iar band steering si smart roaming optimizeaza QOS-ul.

In ceea ce priveste performantele si securitatea wireless, acest model suporta maxim WPA3 iar pentru banda 5GHz routerul stie Beamforming.

In ceea ce priveste porturile disponibile, routerul are 1 port WAN Gigabit, 3 porturi LAN Gigabit si 1 port USB 2.0. Pe router avem doua butoane, WPS si Reset. Routerul are un design modern.

Pentru a accesa interfata de administrare a routerului, putem utiliza IP-ul 192.168.1.1, numele utilizatorului este admin iar parola digi, numele utilizatorului difera fata de alte modele oferite de Digi, acolo unde de obicei este user.

Informatii si instalare router Digi ZTE H3601

ZTE H3601 permite si alte functii precum port mapping (forwarding), DMZ, UPnP, DDNS, IGMP si MLD snooping si diverse functii QoS pentru performante imbunatatite. Routerul suporta multi-VPN pass-through L2TP/PPTP/IPSec insa nu avem informatii daca se poate configura si ca VPN server.

Port forwarding ZTE H3601 la Digi

Pentru a configura o regula port forwarding la Digi, trebuie sa accesam interfata de administrare a routerului (am mentionat mai sus cum putem face acest lucru), accesam Internet – Security – Port forwarding – New item si facem urmatoarele modificari:

New item: On
Name: introducem un nume sugestiv
Protocol: TCP/UDP
WAN Host IP Address: nu introducem nimic
LAN Host: introducem adresa locala pentru care dorim sa deschidem port in exterior
WAN Port: introducem portul extern pe care il vom folosi, de exemplu 8008 – 8008
LAN Host Port: introducem portul pe care dorim sa il accesam din internet (de exemplu, pentru camere de supraveghere folosim IP-ul mentionat in instructiunile dispozitivelor respective, cel pe care il folosim si sa accesam camerele din reteaua locala)

Pe acest dispozitiv putem si sa rezervam o adresa IP locala, ceea ce ne poate ajuta la port forwarding. Pentru a face acest lucru, accesam Local network – LAN – IPv4 – DHCP Binding – New Item si completam urmatoarele:

Name: introducem numele dispozitivului
MAC Address: introducem adresa MAC a dispozitivului
IP Address: introducem adresa IP locala a dispozitivului pentru care dorim rezervarea

Selectam Apply iar din acel moment dispozitivul mentionat va primi aceeasi adresa IP, nu va mai avea periodic un alt IP.00
Daca avem nevoie putem configura si DDNS din contul Digi pentru a accesa dispozitivul dorit folosind acelasi nume de domeniu, avand in vedere ca IP-urile publice sunt dinamice in reteaua Digi pentru persoane fizice.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom afla informatii suplimentare despre acest model. Daca aveti acest echipament si doriti sa oferiti informatii suplimentare sau pareri, nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII

  1. Ziua buna… astfel>>> Gabi>>> tăticu>>>
    „Am primit de la DIGI acest produs, deoarece doresc un semnal bun, din camera și în bucătărie, unde semnalul, beton, este f. slab…?
    Beneficiez de fibra optică cât și de doua alte aparate, astfel:

    a) am sa fac poze și am sa vi le postez pe>>> Facebook…!

    b) … cum este mai bine să-l conectez, in hol, prin cablu cu 5 fire, sau prin… WI-FI…!?*!”