Integrarea persoanelor cu handicap in societate cu ajutorul dispozitivelor medicale
Persoanele cu dizabilitati pot face aceleasi lucruri ca un om normal, depunand insa un efort mult mai mare. Persoanele cu handicap locomotor au nevoie de dispozitive medicale ortopedice pentru mers si mobilitate in functie de gradul de handicap in care acestia se incadreaza.
Pentru persoanele cu handicap locomotor, principalele bariere ale integrarii in societate sunt:
- multe din spatiile publice sunt in continuare neaccesibilizate sau daca exista accesibilizari acestea sunt de slaba calitate sau impracticabile;
- asistenta acordata persoanei cu handicap se bazeaza aproape in totalitate pe solidaritatea familiala, nu pe specializare si pe asistenti personali profesionisti;
- doar 5% din tinerii cu handicap fizic sunt integrati profesional;
- persoanele cu dizabilitati intampina atitudini discriminatorii din partea angajatorilor si a colegilor;
Din cauza acestor bariere si a altor probleme cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati, mobilitatea redusa devine un impediment pentru aceste persoane in participarea la o viata sociala activa. Din fericire, evolutia tehnologiei a dus la realizarea unor dispozitive ortopedice pentru mobilitate si deplasare din ce in ce mai performante si mai confortabile pentru utilizatori. Dintre acestea mentionam: fotolii rulante manuale, fotolii rulante electrice, rolatoare si scutere electrice si dispozitive de mers, precum: carje, bastoane ortopedice, cadre de mers.
Cu ajutorul acestor dispozitive ortopedice, persoanele care nu se pot deplasa din cauza unei afectiuni locomotorii, pot participa la activitati zilnice normale precum: mers, plimbari in aer liber, mers la cumparaturi, la serviciu sau vizite la prieteni. Produsele ortopedice pentru mobilitate si deplasare sunt special concepute pentru a imbunatati stilul de viata al utilizatorilor, oferind confort si siguranta.
Scaunul cu rotile manual este cel mai des utilizat dispozitiv ortopedic pentru mobilitate, fiind foarte accesibil ca pret si oferind in acelasi timp nenumarate avantaje. Fotoliul rulant manual se poate utiliza in interiorul si exteriorul locuintei, permitand persoanelor cu handicap locomotor sa acceada la o viata sociala normala.
Pentru persoanele care doresc sa realizeze deplasari mai lungi in conditii de maxima siguranta si confort, exista si varianta de fotoliu rulant electric. Fotoliul rulant electric se aseamana foarte mult cu scuterul electric, avand o serie de calitati ce ofera utilizatorului posibilitatea sa isi cresca caliatea vietii, sa poata desfasura activitati zilnice, economice, administrative, de studiu, sa faca plimbari lungi in natura, la cumparaturi, sa obtina un grad sporit de independenta. Scaunele cu rotile electrice sunt destinate in special persoanelor care nu isi pot folosi membrele inferioare, dar care prezinta si dificultati in coordonarea membrelor superioare.
Pentru persoanele cu handicapuri mai usoare, exista dispozitive ortopedice pentru mers precum: bastoane, carje, cadre de mers care ofera echilibru si stabilitate in mers persoanelor cu probleme de echilibru si orientare.
Persoanele cu dizabilitati locomotorii trebuie sa aiba acces la echipamente medicale adecvate, pentru a putea fi integrate corect in societate. Asigurarea unei vieţi pe cât posibil independente şi active a persoanelor cu handicap motor poate creşte integrarea acestor persoane în sectoare productive.
Pentru a beneficia de un dispozitiv ortopedic potrivit, este nevoie sa se apeleze la o firma specializata in domeniu. Toda International ofera o gama larga de dispozitive ortopedice pentru mobilitate si deplasare, de inalta calitate si extrem de competitive in pret. Mai multe detalii puteti gasi la http://www.echipamenteortopedice.ro/. Va stam la dispozitie la nr. de telefon:0733.691.472 / 0722.556.364 / 021.528.03.98 / 021.528.03.99.
Produsele ortopedice sunt de foarte mare ajutor pentru persoanele cu probleme locomotorii.