Animal Planet – cel mai cunoscut program din lumea animala
In acest articol vom detalia povestea unui canal TV îndrăgit atât de copii cât și de adolescenți și chiar de adulți, programul fiind Animal Planet.

Animal Planet, a fost de-a lungul timpului, unul dintre posturile îndrăgite de orice categorie și datorită documentarelor fascinante despre lumea animalelor. Postul care aparține în prezent trustului Discovery, a fost la început un post al trustului BBC.

Animal Planet a oferit unul dintre cele mai fascinante și totodată îndrăgite documentare la începutul noului mileniu și anume ”Vânătorul de crocodili”. Documentarul prezenta publicului aventurile regretatului Steve Irwin, australianul ecolog, iubitor de animale, ce a îndrăgit aceste reptile.

Steve Irwin a filmat nu mai puțin de 46 de documentare ce au fost difuzate de Animal Planet. Revenind la postul tv, acesta a mai difuzat emisiuni ca: ”America de Nord”, ”Poliția veterinară”, ”Acvarii la comandă”, ”În sălbăticia Africii”, ”Puii Africii”, ”Sălbatica Iberie”, ”Misterul insulelor ucigașe”. În prezent, Animal Planet difuzează emisiuni ca: ”Pitbulii și condamnații”, ”Moștenirea lui Stewe Irwin”, ”Pisici infernale”.

Postul TV s-a lansat oficial la data de 1 Octombrie 1996 iar în România a apărut prima dată în anul 1998. Canalul tv a fost îndrăgit și datorită cunoscutului său logo, un drăgălaș elefănțel, alături de planeta Pământ. Acest logo a fost folosit între anii 1998-2009, când postului i-a fost schimbat din nou logo-ul, de data asta a apărut scris numele complet, fără a mai face referire la lumea animală. O altă schimbare s-a produs în 2018 când pe logo a revenit un elefănțel, la fel de drăgălaș precum cel de la lansarea din 1998.

Astăzi, Animal Planet este foarte dorit în rețeaua Digi (RCS-RDS), nefiind in prezent in grila celui mai mare furnizor de televiziune prin cablu din țară, în rețeaua de unde ”a dispărut” în 2012, când a fost scos împreună cu Discovery Science, ID, TLC și Discovery Channel. Ulterior Discovery Channel și TLC au revenit în grila Digi în anul 2016, pe 30 Decembrie, iar pe 20 Februarie anul acesta a intrat și varianta HD a postului Discovery Channel.

Animal Planet – cel mai cunoscut program din lumea animala

Animal Planet,este recepționat acum doar în rețelele Vodafone (UPC) și Orange. După cum știm, o perioadă a fost și în rețelele Telekom, NextGen, Orange cablu (in zonele unde se foloseste infrastructura Telekom) dar a ”dispărut” și de acolo când a expirat parteneriatul Discovery – Telekom.

Animal Planet are si variantă HD, lansată în 2012, an în care a ieșit din rețeaua Digi. În prezent, Digi promoveaza propriul canal, Digi Animal World, care este exclusiv în rețeaua RCS – RDS insa emisiunile acestui post nu au aceeasi calitate precum emisiunile Animal Planet, post care din păcate a scazut in audiente. Persoanele interesate de acest program in grila Digi, pot face o sugestie la relatii cu clienții.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

25 COMENTARII

    • Nici cei de la Discovery nu se mai ocupa de AP. Am primit un comunicat despre ce vor difuza in iulie pe posturile de documentare iar AP nici nu figura in acel comunicat semn ca acest canal este in moarte clinica.

  1. Mare,mare păcat că lipsește din grila celui mai important operator de cablu din România!
    Nu e un post 0 cum zic unii pe pagina de zvonuri,e un post premium care atrage!

  2. Regret că acest post nu face parte din grila celui care se pretinde a fi numărul unu la abonați.
    Încă sper să revină la Digi într-o zi acest post, dar cred că e în zadar.
    Mi se rupe sufletul că Digi bagă tot felul de bălării și posturi de carton, în loc să introducă acest post care cât de cât ține de normalitate.
    L-am cerut și degeaba,ba chiar se mai minte că a fost și la un moment dat în teste…
    Of Doamne, cât de mult îmi lipsește prezența lui

  3. Sigla schimbată cu fără elefant a fost în 2008 și nu în 2009.
    Prima siglă cu elefant a fost folosită între 1998-2008 și nu 1998-2009.
    Al doilea siglă a fost între 2008-2018 (2008-2019 în România).