Boom TV HD – vom avea un nou post de muzica
In Romania se va lansa un nou canal de muzica, Consiliul National al Audiovizualului a acordat licenta societatii TV Sat Media pentru Boom TV. Noul canal de televiziune are licenta nationala, va fi doar in format HD si va intra 100% in grila digitala a companiei de cablu TV Sat. Iata tot ce stim despre Boom TV.
Boom TV va fi al 23-lea canal de muzica care emite pe teritoriul Romaniei. Structura de programe a postului arata astfel: productii proprii 40%, productii ale altor producatori 60%. Structura pe tipuri de emisiuni este: programe informative 5%, programe educative 3%, programe culturale 92%.
Investitia pentru noul post de televiziune se ridica, conform actelor depuse la CNA, la suma de 130.000 de euro. Televiziunea Boom TV nu va difuza muzica populara, muzica clasica, manele sau muzica de petrecere, asa cum fac majoritatea posturilor de muzica, ci va difuza muzica romaneasca si internationala.
Un aspect interesant si care diferentiaza Boom TV de celelalte posturi de muzica existente este faptul ca majoritatea emisiunilor de muzica din grila Boom TV vor fi preluate simultan de pe postul de radio Boom Radio. Iata cateva emisiuni preluate de la Boom Radio: Retro Show, Morning Gold, Boom Night, Club Hits, Gold Music, Top Fan si altele.
Boom TV HD – vom avea un nou post de muzica
Dupa cum se observa si din titlurile enumerate, Boom TV va difuza mai multe genuri internationale de muzica. Reprezentantul postului a declarat in fata CNA-ului ca lansarea postului Boom TV este mai mult o decizie de business, o dorinta a societatii TV Sat Media de a detine si un post de muzica.
Reamintim ca TV Sat Media detine si canalele TV Sud Est, Moldova TV si Exploris, care se afla in lista must-carry. Cel mai bine pozitionat post al acestei societati in lista must-carry este Moldova TV, care se afla in grila tuturor operatorilor la categoria generaliste.
Un aspect foarte interesant este faptul ca Boom TV poate intra in grilele tuturor operatorilor de cablu IPTV si DTH in doua variante: ca post TV nou, exista un paragraf in legea CNA care specifica: orice post nou cu licenta nationala poate intra in grilele tuturor operatorilor gratuit timp de 1 an daca acestia au spatiu; a doua varianta mai sigura pentru intrarea Boom TV la toti operatorii este sa inceapa emisia in ianuarie 2025, sa isi doreasca sa intre in must-carry, sa isi masoare audienta timp de 1 an si, daca se claseaza printre primele posturi, va intra sigur in lista must-carry din 2026.
Nu confundați cu Boom extrasatelit
Sunt 22 televiziuni muzicale dar pe digi cablu nu se vad toate
Boom tv va fi a 23 a televiziune de muzica.
Dar ce sa intampla cu postul Balcan Music numai la Digi Tv. Vad ca pun multe videoclipurile manele si din strainatate si inca nu a inceput sa scrie numele piesele si nu emita HD cum a fost spus aproape de un an si jumatate.
Nici nu emit toate! De exemplu canalele Mooz Love, Retro și 4K nu emit pe nicăieri, deci n-ai de unde să le ai la Digi.
Dacă o luăm așa cum ar trebui, sunt mai mult de 22 de canale de muzică, dar unele au la licențe diverse specificații, care pe care m-ai interesante, și nu se iau în calcul. De ex, unele de populară, TVR Cultural, Melos, Orizont etc, au la licență ca fiind posturi culturale sau de folclor, Taraf are manele și tot așa. Astea nu sunt puse drept ca fiind posturi de muzică, deși în realitate sunt, și așa le preia și operatorii, ca fiind posturi de muzică. Sunt doar 22 de canale care au doar pur ,,muzică” la licență, fără alte nebunii.
Mai explicit:
Cele 22 canale care sunt considerate de muzică sunt:
1. Rapsodia
2. Zu TV
3. Atomic
4. Balcan Music TV
5. Disco Mix
6. Party Mix
7. Zenebutik
8. H!T Music Channel
9. Music Channel
10. U TV
11. Kiss TV
12. Magic TV
13. Rock TV
14. Mooz 4K
15. Mooz Dance
16. Mooz Hits
17. Mooz Love
18. Mooz Retro
19. Mooz Ro
20. Atomic Academy
21. Info TV România
22. EMI TV
Dintre acestea, Info TV România emite doar online, pe Megogo, iar canalele Mooz 4k, Retro și Love nu sunt emit nicăieri. Mai e Zenebutik, care e maghiar și e preluat doar de FocusSat, dacă nu mă înșel.
Dar la astea se adaugă și canalele care au trecute alte chestii la licență, dar sunt de muzică, de ex :
1. Taraf- Manele și petrecere
2. Simfonica- Cultură muzicală
3. Melos TV- Folclor românesc
4. TVR Folclor- Cultură, tradiții, folclor
5. Tezaur TV(reg)-Cultura, tradiții, folclor
6. Bihor TV(loc)-Folclor și informații locale
7. Tradițional TV- divertisment folcloric
8. Orizont- Cultural, folcloric
9. TV-AS- Folclor
10. Hora TV-folclor și etnografie
Aceste canale, majoritatea fiind de populară, dacă luau licență de post muzical, precum Rapsodia, Party Mix și EMI TV, erau și ele considerate canale de muzică, sau dacă aveau muzică ca cuvânt principal la licență (vedeți cazul Info TV România, cu licență de muzică și informații, care este și el considerat post de muzică, deoarece acest cuvânt predomină la licență).