Canalele regionale TVR ies din grila Freesat
Operatorul de satelit Freesat aduce modificari grilei sale de programe, dupa o lunga perioada in care grila nu a suferit modificari. Astfel, operatorul DTH elimina din grila sa nu mai putin de 5 programe.

Urmatoarele programe au fost eliminate:

TVR Cluj, un program generalist, lansat in ianuarie 1990, fiind primul program regional TVR.  Difuzeaza diverse emisiuni dedicate judetelor Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj, Bihor, Sibiu, Maramures si Satu Mare.

TVR Craiova, este un program generalist, ce a început emisia in decembrie 1998. Emisiunile sale abordeaza diverse teme si categorii si sunt dedicate judetelor Olt, Valcea, Mehedinti, Gorj, Arges, Dolj si Teleorman.

TVR Timisoara, si el tot un program generalist TVR, a fost lansat in octombrie 1994 și este dedicat judetelor Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Difuzeaza diverse emisiuni informative, culturale sau talk-show-uri.

TVR Targu-Mureseste cel mai nou program regional TVR. Este generalist si a fost lansat in mai 2008. Difuzeaza emisiuni diverse atat in limba romana, cat si in limba maghiara, dedicate judetelor Mures, Alba, Brasov, Harghita si Covasna.

TVR Iasi, al doilea program regional al TVR, a fost lansat in noiembrie 1991. Difuzeaza emisiuni culturale, informative, despre sanatate sau cu muzica traditionala și se adreseaza judetelor Iasi, Vaslui, Neamt, Vrancea, Galati, Botosani, Suceava si Bacau.

Toate cele 5 programe eliminate sunt detinute de Societatea Romana de Televiziune, se aflau pe frecventa 12643 V si erau disponibile free-to-air.

Canalele regionale TVR ies din grila Freesat

Cu aceasta eliminare, operatorul Freesat ramane doar cu 25 de programe in grila, dintre care 8 in format HD. Printre programele din grila operatorului de DTH intalnim canale precum cele ale Societatii Romane de Televiziune (inclusiv TVR Moldova si TVR International), canalele PRO, Prima TV, National TV, Cartoonito, Kanal D, Digi 24 sau Warner TV. Cateva programe importante de pe piata romaneasca care lipsesc din grila operatorului sunt canalele Antena Group, care au iesit în 2020.

Totusi, fata de ceilalti operatori din Romania, abonarea la Freesat se face fara contract sau perioada minima contractuala. Pentru abonare, este nevoie doar de o cartela Freesat, care costa 60 de lei si reincarcarea sa pentru un an costa 99 de lei pe an.

Ce parere aveti despre eliminarea programelor TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Timisoara, TVR Targu-Mures si TVR Iasi din grila Freesat? Va afecteaza aceasta modificare de grila? Va asteptam parerile sau intrebarile in zona de comentarii.

Update 19.03.2025: Cele 5 programe au revenit in grila Freesat, pe frecventa 11512 V.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII

  1. Sigur afectează ! Din moment , ce programele se micșorează , automat că nu este ok . Chiar dacă nu erau , atât de interesante , totuși bună sunt de acord să fie scoase din grilă.

  2. FreeSat este in moarte clinica de ani de zile. In toata aceasta perioada, serviciul a fost mentinut in viata in mod superficial.

    Nu au platforma Web TV, nu au aplicatie dedicata Android / iOS / App Gallery / Smart TV.

    Mizeria aia, pe care ei o numesc site, arata execrabil si aduce cu un site static HTML + CSS + JS din anii ’90 realizat cat timp stai pe WC.

    Grila de programe este alcatuita preponderent din canale gratuite, care se vad gratuit pe site-urile proprii si se poate rezuma la 2 flegme si un scuipat.

    Serviciul de relatii clienti inexistent. Prezenta lor in social media si interactiunea cu publicul este sub nivelul marii.

    Cred ca trebuie sa fi sado-maso sau lipsit de pe planeta ca, in anul 2025, principalul tau furnizor de servicii de televiziune sa fie FreeSat.

    P.S. – Parca cei de la FocusSat au o varianta de televiziune in sistem prepay, iar orice comparatie FreeSat vs FocusSat nu isi are rostul.

    • FreeSat nu este in moarte clinica. FreeSat este conceput ca o varianta de televiziune pentru o cabana , o casa de vacanta undeva unde nu ai varianta pentru cablu . Asta a fost de la inceput FreeSat la 100 de lei pe an ce pretenti sa ai. Ai cate un canal din fiecare categorie tematica 1 canal de stiri, 1 canal de sport ,muzica ,filme canale generaliste plus peste 500 de canale straine.

      • FreeSat a fost conceput si acolo a ramas: In faza de conceptie!

        Conceptul de FreeSat (adica Free Sattelite) este adus din afara si se refera la faptul ca platesti o singura data, in momentul achizitiei echipamentului si ai televiziune gratuit, pe viata, fara alte costuri.

        Pentru comparatie, a se vedea modelul de business FreeSat UK.

        FreeSat-ul nostru este un fel de „sa ne scarpinam in ureche stanga cu mana dreapta in timp ce facem pipi contra-vantului, in speranta cu o sa ne udam”!

        Daca erau baieti destepti si daca aveau orientare pro-client, dezvoltau aplicatie dedicata smartphone / smart tv si ar fi avut un public tinta mult mai mare.

        Daca era destepti si daca erau orientati pro-client, rebranduiau ceva mediaplayere (asemenea TV BOX GO), implementau o platforma web tv in care integrau inregistrare in cloud, biblioteca video, acces la continut inregistrat si salvat in cloud, etc.

        Pentru locatiile in care investitia intr-un abonament tv, fie el DTH / CATV / IPTV, nu este rentabila clientul final are dispozitie alternative net superioare acestui FreeSat:

        – Orange TV Go inclus pentru clientii Orange / Telekom;
        – Vodafone Go pentru clientii Vodafone;
        – FocusSat pentru toata lumea;
        – Megogo pentru toata lumea;
        – Sweet TV pentru toata lumea;
        – Kit receptie DTH si ai acces gratuit la mii de canale disponibile gratuit pe satelit;
        – Un mediaplayer cu Android + o aplicatie IPTV + liste IPTV disponibile gratuit pe ******** si ai acces la mii de canale tv online;

        Pur si simplu unii lasa senzatia ca au trait in pestera, sub o piatra, iar cand ies din pestera ne spun ca ei au inventat focul si mersul pe jos.

        • Remus ai perfecta dreprate dar ce sa faci traim in Romania si totul se mimeaza. Ce se copiaza de afara se copiaza prost. 1 Degeaba Orange copiaza conceptul de afara cand introduce canale hd la o calitate superioara daca 80% din populatie este invatata sa aibe in bucatarie pe terasa televiziune analoga. Le este greu sa de-a 1,5 euro pentru fiecare echipament in plus. Si daca nu au asnalogul Ceausist pleaca la mocangeala numita Digi 2 Ce sa faci cand noi suntem singura tara care mimeaza serviciul DVBT 2 . In timp ce toate tarile din jur au peste 50 de canale gratuite in DVBT-2 noi avem prafu de pe toba. 3 Daca in Romania sunt oameni ca Alex GJ care se plange de operatorul sau tot timpul si nu face ceva pentru el sa ii fie mai bine si sa scape de acel operator. Variante are DTH spre exemplu Este adevarat putin mai scump per total fata de pretul oferit de Digi . Atunci ce sa speri ca mentalitatea omului se schimba? Nu pentru ca oameni ca Alex GJ care sunt invatati cu mocangeala si care nu inteleg ca daca nu iti place ceva la operatorul tau trebuie sa pleci nu trebuie sa astepti ca acestuia sa i se faca mila de de tine sa iti introduca un canal premium, pentru ca catv-ul dth-ul este o afacere si fiecare este condusa dupa cum considera patronatul sau ca este bine. Cu alte cuvinte Romanul nici dupa 35 de ani nu a invatat ce este acea o democratie. Pana invatam noi ce este aia o democratie ma tem ca lucrurile pe glob se vor transforma in dictatura. Uitate in Ungaria care are doar 2 operatori de catv-dth. Uitate in America cum Presedintele vrea sa inchida 2 canale de radio consacrate Voca Americi si Radio Europa Libera atunci nu mai este nimic de sperat. Sa zicem mersi ca la noi inca se mimeaza democratia fata de alte tari mult mai dezvoltate fata de noi. Scuze pentru aceasta deviere de la subiectul principal dar acesta este adevarul.