Cinethronix va emite doar online
Piata media din Romania se pare ca va fi mai saraca cu un post TV care a decis sa se retraga de pe cablu si sa ramana exclusiv pe online. Cel putin asta se intelege din mesajul publicat de reprezentantii postului respectiv pe pagina Facebook. Iata despre ce este vorba.
Reprezentantii Cinethronix au postat zilele trecute pe pagina Facebook un anunt important. Conform acelui anunt, acest post va face schimbari radicale in privinta viitorului sau. Aceste schimbari vor fi facute din cate se pare din cauza cablistilor care pun presiune pe acest post sa isi reduca limiteze conditiile tehnice privind retransmisia postului. Iata continutul mesajului publicat pe pagina Facebook a postului Cinethronix:
„Postul de televiziune Cinethronix a fost eliminat din grila de programe a operatorului Digi din mai multe orase. Pentru telespectatorii care nu pot receptiona programele noastre va recomandam sa accesati gratuit platforma Cinethronix unde veti regasi toate productiile noastre in format HD si 4k. Intentionam sa mutam integral emisia noastra in online pe platforma Cinethronix pentru a elimina limitarile tehnice pe care operatorii de cablu ni le impun.”
In continuarea mesajului, reprezentantii Cinethronix ne sfatuiesc sa intram pe Cinethronix.ro sau sa scanam codul QR din postare, sa deschidem un cont gratuit de membru, confirmam linkul pe care il primim pe mail si vom viziona fara niciun fel de costuri suplimentare documentarele Cinethronix.
Cinethronix va emite doar online
Cinethronix TV este detinut de Cinethronix Television Production care a primit licenta de la CNA in martie 2016 si a fost lansat pe 20 iunie 2016. In anul 2018 a fost preluat de primul cablist important din acea perioada, AKTA. In 2019, a inceput sa intre si la Digi, NextGen, UPC (actualul Vodafone) si Telekom (actualul Orange Romania Telecommunications).
In anul 2020 a intrat in lista must carry dupa ce a cerut de la CNA licenta HD. In 2021, Cinethronix a renuntat la emisia SD si a solicitat licenta HD/4K. In anul acesta, mai exact pe 25 aprilie, Digi a scos canalul Cinethronix ( are se receptiona in grila de programe a catorva judete). Mai exact, Cinethronix se receptiona in judetele care aveau 5 canale locale/regionale. Dupa aceasta eliminare, Cinethronix se poate viziona in grila Digi doar in judetele cu posturi TV maghiare. Cinethronix poate fi receptionat de abonatii Digi gratuit pe platforma Digi Online.
Pe 9 mai, TeleMoldova Plus a sesizat CN ca Digi a scos TeleMoldova Plus din grila nationala. Reprezentantul Digi a declarat ca din cauza spatiului limitat de pe cablu, mai multe canale aflate in lista must carry vor putea fi receptionate pe platforma Digi Online.
Tot ce este bun și educativ dispare. Noi românii avem liber doar la știri infantile și mincinoase. La așa popor asa emisiuni. Să privești fără să gândești .Copiii sunt dependenți de AI și Chat GPT. Totul este virtual nimic real.Singuratici și analfabeți. Asta se dorește de la generația Z. Puțini sunt cei care au educație și un țel în viață. Ceilalți sunt operați de sentinente!! Jalnic!
Nu se închide nimic. Stai să-ți explic. Din 25 iunie, Warner împreună cu încă o firmă vor lansa MeTV Toons. Va fi un canal TV nou, pentru copii, care va fi disponibil doar în Statele Unite ale Americii, și le va oferii copiilor ocazia de a viziona serialele ce au făcut parte din copilăria părinților lor și nu numai. Mai exact, va fi un canal ce va difuza animații vechi, clasice, produse în mare parte de studioul deținut de Warner, Hanna-Barbera, dar și alte desene vechi produse de alte studiouri. De exemplu, vor difuza Familia Flintstone, Familia Jetson, Ciocănitoarea Woodie, Ursul Yogi, Popeye Marinarul, Betty Boop, Batman:Seria animată, Tom și Jerry, Pantera Roz etc.
Va fi interesant! Ar fi ceva să apară și la noi, deși nu prea cred. La noi nici Adult Swim nu au adus.
Asta era răspuns pentru anonimul de jos, doar că am publicat greșit!🤦🏻♂️🤦🏻♂️
Ba ați văzut că apare un nou Cartoon network de la 25 iunie se închide cel vechi și apare ăla nou cu numele me tv toons
Îmi plăcea conținutul Cinetronix, dar cred că au avut un management care nu a reușit să găsească soluția optimă pentru a supraviețui financiar.
Un canal de documentare nu are cum sa supravietuiasca in must carry ( fara sa ceara bani de la cablisti) decat daca are un trust/ om puternic financiar in spate
Managementul este one man show… ca de altfel întreaga televiziune. Dacă urmăreai canalul vedeai că tot ce difuzau erau producții proprii realizate de o singură persoană (dl. Nicolescu) care era și proprietar, patron, acționar unic, manager, director, angajat dar și scenarist, regizor, producător, cameraman, editor video, grafician, compozitor, muzician etc etc, asistat ici-colo de soție și fiu.
Degeaba e supărat pe Digi, posturile din must carry sunt introduse în ordinea audienței, iar această televiziune a avut o audiență medie anuală de 542 de telespectatori. E ca la alegeri, dacă nu ești pe loc eligibil, nu intri în parlament.
Bine punctat.
Audiență de cocălarri inculți! Romanica e varză!
Romanica inculta e fana Digi24/24🤥 Anteaua3 si TarafManeauaTv!🤡
Lasă că nici Realitatea sai România TV nu sunt mai breji. Fiecare dintre ele fac politica propriilor finanțatori. Chestia cu „poporul” este praf în ochi.
Păi și ăia! Ko!
„spatiu limitat” .. tv analog trebuia sa dispara de cativa ani deja. in digital, ar trebui sa mai ramana doar variantele HD pt cei care cu dublura. curand si formatul dvb-c va fi fost depasit. grila must carry ar trebui sa fie doar in digital, eventual. daca trebuie sa mentina analogul pentru ca studiul de piata zice ca 60% au inca televizoare fara receptie digitala, ar fi mai bine sa aiba canale cu sens si continut serios. majoritatea o fi abonati la analogic pentru ca e mai ieftin si pt ca Digi au nevoie de luni de zile sa iti dea un receptor. in mod normal, toti se uita la digital chiar daca tasteaza 430 sau cat o fi pt postul la care se uita ei.
Mă pregăteam să scriu aceleași lucruri dar mi-ai luat-o înainte. Deci situația este cunoscută, doar că nu se vrea. Motive se vor găsi mereu.
Nu cred că Digi se bazează pe studii de piață, ci mult mai simplu, se uită la contractele încheiate cu clienții unde 60% sau poate peste sunt contracte pentru televiziunea analogică. Când abonații nu vor mai alege abonamentul analogic că e mai ieftin cu 4 lei și numărul abonamentelor la cablu digital le vor depăși pe cele la analogic, atunci cu siguranță Digi va începe să renunțe la analogic. Dar dacă statistic tu ai mai mulți clienți la analogic nu poți să renunți la această opțiune. Aștia suntem… avem așteptări ridicate dar ne zgârcim la 4 lei.
Și nu îți mai trebuie în ziua de azi receptor de la Digi, că toate televizoarele au tuner digital încorporat. Iar cine are cum abonament analogic, oricum nu e interesat de HBO & co.
Foarte bine, sa emită online 👍🏻