Clash Royale – unul dintre cele mai echilibrate jocuri – impresii, pareri, deck-uri
Clash Royale este unul din cele mai echilibrate jocuri din punctul meu de vedere, un joc in care nu esti obligat sa investesti bani pentru a ajunge mai departe, cartile jucate sunt facute asa incat sa se sustina/anuleze una pe alta.
Clash Royale este un joc creat pentru mobil de catre Supercell si combina elemente din jocuri in care colectionezi carti, jocuri tip tower defense si arene battle multiplayer online. Este un joc relativ nou, a fost lansat pe 2 martie 2016 si a ajuns la venituri de 1 miliard de dolari intr-un an.
Desi nu sunt gamer, Clash Royale m-a captivat prin usurinta cu care se joaca, nu este un joc greu insa trebuie sa ai putina imaginatie pentru a-ti face un deck foarte bun, dupa ce ajungi sa cunosti competentele fiecare carti.
Ceea ce m-a facut sa consider Clash Royale unul dintre cele mai echilibrate jocuri, pe langa faptul ca, din punctul meu de vedere, nu exista cel mai bun deck, este ca mereu joci cu persoane care au aceleasi rezultate ca tine, nu o sa joci cu cineva care are un scor considerabil mai mare sau mai mic.
Modul de joc este simplu, fiecare jucator foloseste carti pentru a aduce pe teren diferite (foaaarte diferite) caractere scopul fiind de a distruge cele 3 turnuri Crown. Daca unul din jucatori distruge King’s Tower atunci primeste automat 3 coroane deoarece sunt distruse automat si celelalte 2 turnuri.
Clash Royale – unul dintre cele mai echilibrate jocuri – impresii, pareri, deck-uri
Jocul este finalizat in una din urmatoarele situatii:
- jucatorul distruge King’s Tower;
- unul din jucatori are mai multe coroane decat celalalt;
- un turn este distrus in prelungiri (in situatia in care in timpul normal de joc numarul de turnuri distruse de fiecare parte este egal);
- in cazul in care nu este respectata niciuna din conditiile de mai sus, jocul se termina egal; daca au fost distruse coroane pe parcursul jocului, acestea se adauga la numarul de coroane general insa nu se adauga nimic la scor.
Castigand jocuri multiplayer castigam trofee care ne permit sa ajungem in arene noi (fiecare arena deblocheaza carti noi) si sa ajungem in ligi mai mari. Odata cu avansarea in arene, cresc si recompensele oferite de catre chest-uri.
Mai jos puteti vedea deck-ul meu, voi ce deck folositi?
Cum cream un deck foarte bun?
Pentru a avea un deck foarte bun trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, in special ca incepatori:
- battle deck-ul contine 8 carti pe care le putem alege prin rotatie; sub deck, avem average elixir-ul, media costului elixirului a celor 8 carti alese; din punctul meu de vedere media trebuie sa fie undeva intre 3-4;
- utilizarea elixirului este cheia catre victorie, indiferent de tipul de deck dorit trebuie sa avem in vedere ca deck-ul ales nu trebuie sa consume foarte mult elixir, altfel jocul devine foarte greoi, indiferent de cat de bune sunt cartile alese;
- obligatoriu trebuie sa alegem doar carti pe care le folosim, altfel irosim inutil un slot de carte, cu cat avansam mai mult in joc cu atat vom vedea cat de multa diferenta poate face o carte;
- cartile alese trebuie sa se sustina una pe alta si sa-si acopere slabiciunile; exemplu: pentru Giant Skeleton/Pekka care sunt carti puternice cu cost mare trebuie sa avem mereu o carte pregatita anti-hoarde (exemplu: Ice Bolt, Princess, Poison, etc.);
Clash Royale – unul dintre cele mai echilibrate jocuri – impresii, pareri, deck-uri. Dupa lansarea cartilor, jocul este partial automatizat, in sensul ca nu putem sa alegem noi pe cine sa atacam, sau in ce directie sa ajunga un caracter, fiecare carte are un range, o viteza si alte caracteristici. De aceea, tactica este esentiala in joc.
Jocul este bazat si pe clanuri, putem sa ne alaturam unui clan si periodic sunt initiate Clan Wars prin care se castiga Chest-uri suplimentare. De asemenea, un clan este foarte important pentru donarea cartilor, fiecare jucator poate solicita sau dona carti, bineinteles cu limite. Cartile donate sunt Common, Rare sau Epic (cartile Epic se doneaza doar duminica), neavand posibilitatea de a dona sau solicita carti Legendary.
Una dintre cele mai mari aparute recent in Clash Royale reprezinta noul sistem de a face trade, acum fiind nevoie ca atat cel care solicita trade cat si cel care accepta trebuie sa aiba trade token, inainte nefiind nevoie decat pentru cel care solicita sa aiba trade token. Este o schimbare care a nemultumit foarte multi jucatori Clash Royale. Exista zvonuri ca ar urma sa fie modificat ca la inceput acest sistem insa ramane de vazut.
Update 20.12.2018: Urmeaza sa avem disponibila o noua carte, Ram Rider, o tipa tunsa scurt calare pe un berbec care tipa. 🙂 Revenim cu detalii despre parerile privind Ram Rider.
Un joc de c–at! Totul funcționează pe bani. Dacă joci contra unui judecător care a băgat bani, nu ți se încarcă jocul la fel de bine ca și concurentului 😪 și normal că te bate. Câteva jocuri ești favorizat după care iar favorizează pe altul.
Te-ai gandit ca e posibil ca problemele de conexiune sa fie din cauza conexiunii de internet sau a telefonului? Pe wifi imi merge perfect.
Cat despre bani, poti avansa fara probleme, asa cum am mentionat si in articol, consider acest joc foarte echilibrat, chesturile cumparate nu sunt foarte ieftine si chiar nu dezavantajeaza jucatorii care nu baga bani.
Jocul nu favorizeaza pe cineva anume, citeste mai multe despre el daca vrei sa aflii cum functioneaza algoritmii Clash Royale si de ce uneori ti se pare ca pierzi la rand.
O mizerie.Cum explici ca se incarca elixirul de 2 ori mai repede?
Nu inteleg, se incarca la tine de 2x mai repede, se incarca la altii, sau care e problema?
In ladder mie mi se incarca normal in primele 2 minute, doar in al 3-lea minut se incarca de doua ori mai repede asa cum iti apare si pe ecran insa asta se intampla la toti.
Faceti in ** jocu echilibrat nu sa imi fak nervi voi nu vati gandit ca e joc si nu rulers in ***
ati fakt joku asta nu sa te distrezi sa te enervezi exact ca pacanelele sint inmortii mei iau bataie ca sa ajung la arena 7 si apoi ma intoarceti cand vrea * voastra dati oponeti cu carti care nu avem inteleg odata 2 3 ori iau bataie dar in * e prea de tot merew ce joc numiti voi
In primul rand, nu mai injura aiurea, noi nu suntem cei de la Supercell care au facut jocul Clash Royale, in plus nu permitem injuraturi aici. A doua oara iti sterg comentariul direct, nu il mai moderez.
In al doilea rand, asa cum am scris si in articol, acesta este unul dintre cele mai echilibrate jocuri de pe mobil. Uneori joci cu persoane care au carti pe care tu nu le ai sau persoane cu nivel mai mare pentru ca acele persoane au un numar de trofee asemanatoare cu al tau. Daca joci cu cineva de nivel mai mare inseamna ca acea persoana joaca slab chiar daca are nivel mare.
Fii atent unde iei bataie, ce carti ti-ar mai trebui sa echilibrezi jocurile, de exemplu tu ce deck ai, poti sa-mi zici toate cartile pe care le ai si de ce nivel sunt?
Eu sunt la Challenger 2 in prezent si sunt de nivelul 11.
Minciuni!!!
Ce ti se pare minciuna din ce am scris, mai exact?
Că nu avantajează pe nimeni, că este echilibrat și ect. Ce corectitudine este în faptul că eu cu turnul în level 8 îmi dă concurenți în level 13?
Nimeresti concurenti de nivel 13 din cauza unei actualizari facute acum aproape un an, acele persoane nu joaca si li se scade punctajul in ladder, motiv pentru care nimeresc jucatori de nivel mai mic. Inainte nu era asa si nimereai jucatori de nivel mare doar daca acei jucatori erau praf si pierdeau des iar tu castigai frecvent, ajungand la acelasi numar de trofee.