Configurare si beneficii setare ONT Digi in modul bridge
In acest articol vom detalia ce inseamna trecerea echipamentului in modul bridge, cum se poate face acest lucru si ce avantaje sau dezavantaje exista in urma acestei operatiuni.

Ce inseamna trecerea echipamentului ONT/ONU Digi (RCS & RDS) in modul bridge?
Avand in majoritatea zonelor fibra optica, Digi ofera terminale care au scopul principale de a transforma semnalul venit pe fibra optica (fascicule de lumina) in semnal pentru mediile de transmisie din casa (semnal electric) precum cablul Ethernet (internet) sau cablu coaxial (televiziune). Insa, aceste echipamente au mai multe functii printre care si functie de router, astfel incat il putem folosi si pe post de router (unele modele au mai multe porturi LAN, altele au functie wireless, suporta PPPoE, DHCP, port forwarding si alte functii). Aceste echipamente oferite de Digi sunt majoritatea ZTE, Huawei si Fiberhome.
Prin trecerea echipamentului Digi in modul bridge, se vor dezactiva functiile de router precum NAT, PPPoE, Wi-Fi si altele, ramanand doar cu functia principala. Aceasta operatiune este recomandata doar atunci cand folosim un router personal care va face aceste operatiuni.

Cum trecem ONT-ul Digi in modul bridge?
Aceasta operatiune se poate face printr-o cerere catre RCS – RDS (telefonic sau online pe site-ul Digi Romania – sectiunea Contact – recomandam online deoarece nu este nevoie sa mai asteptam in telefon). De regula, efectuarea acestei treceri nu dureaza mult, poate dura de la cateva minute la maxim cateva ore, in functie de volumul de lucru al celor de la RCS – RDS.

Ce port folosim pentru modul bridge?
Dupa trecerea in modul bridge, pentru unele modele de ONT-uri va trebui sa schimbam portul folosit de obicei, spre exemplu modelele cu 4 porturi functionale au primele 3 porturi functionale in modul router iar al 4-lea este utilizat pentru modul bridge. Acestea sunt porturile folosite pentru modul bridge pentru cateva dintre cele mai comune modele:

  • Fiberhome AN5506 – portul LAN1, acelasi folosit si in modul router
  • Fiberhome HG6544 – portul LAN4 LAN1, are 4 porturi
  • ZTE F660 – portul LAN4, are 4 porturi
  • Huawei EchoLife HG8245H – portul LAN1, are 4 porturi
  • Huawei 8143A5 – portul LAN1

Configurare router personal (TP-Link, DLink, Tenda, etc.) dupa trecerea ONT-ului in modul bridge

Dupa ce am trecut echipamentul de la Digi in modul bridge si am ales portul corect, introducem celalalt capat al cablului in routerul personal in portul WAN. Repornim ONT-ul Digi (unele modele au nevoie de un reboot) si pornim routerul personal. Accesam interfata de administrare a routerului personal conform instructiunilor din manualul de utilizare (daca aveti probleme in acest sens, lasati un comentariu mai jos mentionand modelul routerului folosit si problema intampinata) si urmam wizard-ul pentru configurarea initiala. Atunci cand ajungem la tipul conexiunii vom avea mai multe optiuni printre care PPPoE si Dynamic IP. Alegem PPPoE daca am trecut echipamentul in modul bridge, urmand sa fie solicitate username-ul si parola de la internet (le putem cere de la Digi daca nu le avem) sau alegem Dynamic IP daca nu am trecut echipamentul in modul bridge, vom explica mai jos diferentele intre aceste doua optiuni.

Ce alegem in reteaua Digi, PPPoE sau IP Dinamic?
Pentru a intelege diferentele dintre cele doua tipuri ale conexiunii, vom detalia ce se intampla cu fiecare echipament daca alegem fiecare dintre cele doua optiuni.

Configurare PPPoE in reteaua Digi (RCS & RDS)
Iata ce se va intampla cu cele doua echipamente setand ONT-ul in modul bridge si PPPoE pe routerul personal:
-ONT/ONU Digi: fiind in modul bridge, va functiona doar drept convertor de fibra optica, nu va avea alte functii active precum PPPoE, NAT, wifi, port forwarding, etc.; daca are mai multe porturi, un singur port va mai functiona (acela de bridge); televiziunea si telefonia fixa (daca este cazul) vor functiona in continuare fara probleme; pe majoritatea modelelor nu vom mai avea acces nici la interfata de administrare atunci cand avem modul bridge activat;
-router personal: serverul DHCP va fi configurat pe router (va aloca adrese IP clientilor din retea) si vom putea configura toate functiile suplimentare pe acest echipament;

Configurare IP Dinamic in reteaua Digi (RCS & RDS)
Daca dorim sa configuram aceasta optiune la tipul conexiunii atunci nu este necesar sa trecem ONT-ul in modul bridge ci il lasam in modul route (modul implicit). Folosim acelasi port al ONT-ului iar pe routerul personal selectam la tipul conexiunii IP Dinamic, fara sa fie nevoie sa introducem username-ul si parola ale conexiunii de internet. Configurarea se face mai usor asa insa pe ambele echipamente va functiona NAT, wifi si alte functii, ceea ce poate fi un inconvenient.

Avantaje si dezavantaje moduri bridge in reteaua Digi
Noi recomandam utilizarea ONT-ului Digi in modul bridge si configurarea PPPoE pe routerul personal din mai multe motive, pe care le vom expune mai jos. Iata care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii modului bridge, afland astfel si principalele diferente intre modul bridge si modul router:

  • configurarea tuturor optiunilor se face intr-un singur loc (pe routerul personal), astfel incat ne putem familiariza cu o singura interfata de administrare si ne va fi mai usor sa navigam prin optiunile routerului, chiar daca suntem incepatori in acest domeniu
  • in modul bridge, avem o singura retea wireless activata de router, evitand astfel posibile interferente; presupunand ca aceste doua echipamente (ONT-ul si routerul personal) sunt amplasate unul langa altul, putem avea interferente radio avand in vedere ca functia wi-fi este activa pe ambele echipamente (desi pe majoritatea modelelor se poate dezactiva manual, exista unele modele (exemplu: ZTE F618) unde reteaua wireless nu se poate dezactiva din buton si nici din interfata de administrare); insa, daca dorim extinderea retelei wireless in alta camera folosind aceleasi doua echipamente (fara un access point sau range extender suplimentar), este un dezavantaj sa folosim modul bridge si este indicat sa folosim IP dinamic, mutam routerul in camera cu acoperire slaba, activam functia wireless pe el si vom avea retele wireless functionale atat in camera cu ONT-ul cat si in zona cu routerul personal;
  • in modul bridge, ONT-ul nu mai face NAT, astfel incat nu vom avea NAT efectuat de doua ori pana a ajunge in internet ci o singura data (pe routerul personal); desi pentru utilizatorul normal acest lucru este aproape insesizabil, o translatie suplimentara reduce din performantel; daca avem modul IP dinamic (pe router) + modul router (pe ONT), se va face NAT de doua ori, o data pe router si o data pe ONT, pana a ajunge in internet; daca avem IP alocat din clasa CG-NAT de la Digi, atunci se va mai face o data NAT de catre provider, avand in total 3 translatii, doar pentru a ajunge in internet;
  • port forwarding-ul se va configura doar pe routerul personal, pe unele modele Digi fiind problematic (spre exemplu, pe Fiberhome HG6544 folosind versiunea firmware initiala RP2736 nu functioneaza port forwarding)
  • MAC-IP binding si firewall se va face doar pe routerul personal, pe unele modele de ONT-uri de la Digi sunt probleme in utilizarea simultana a celor doua functii

Configurare si beneficii setare ONT Digi in modul bridge

  • suport firmware mult mai bun pe routerul personal fata de ONT-ul Digi, in special daca avem un router relativ nou – daca avem probleme cu anumite functii, primim suport din partea producatorului, fara sa depindem de cei de la Digi (care pot lua in calcul sau nu pot lua in calcul problema noastra); Spre exemplu, pe modelul Fiberhome HG6544 (ultimul model de ONT lansat de Digi) sunt probleme pe partea wireless, multi utilizatori  (printre care si eu) au constatat deconectari frecvente ale retelei wireless, indiferent de versiunea firmware folosita, aceasta problema nu a fost rezolvata inca de Digi;
  • WPS, DMZ si UPnP nu functioneaza pe ONT-ul Digi insa le putem utiliza fara probleme pe routerul personal
  • ONT-ul Digi are functie principala de a functiona ca terminal pentru reteaua de fibra optica, functiile wireless, portforwarding sau altele sunt suplimentare si majoritatea routerelor de peste 50-100 de lei functioneaza mult mai bine pe partea wireless, port forwarding, firewall, etc.
  • configurarea se face usor si rapid lasand ONT-ul in modul router si configurand IP dinamic pe routerul personal, fara sa fie nevoie sa cerem celor de la Digi trecerea ONT-ului in modul bridge

Viteza internetului este mai mica in modul bridge?
Desi multe persoane sunt de parere ca in modul bridge latimea de banda a internetului este mai mica, acestea sunt doar zvonuri izvorate probabil din anumite probleme ale routerelor. In urma unor teste efectuate in locatii diferite cu modele de routere diferite (Tenda, TP-Link si D-Link), viteza prin cablu nu a fost diminuata de trecerea ONT-ului in modul bridge.
Daca viteza este mai mica atunci cand treceti ONT-ul in modul bridge, puteti avea o problema cu routerul personal (o setare gresita QoS/Traffic Shaping sau o problema firmware).

Configurare si beneficii setare ONT Digi in modul bridge
In concluzie, desi la prima vedere pare putin mai complicat sa setam ONT-ul in modul bridge si sa configuram PPPoE pe router, este indicat sa folosim acest setup, avantajele si dezavantajele fiind detaliate mai sus.
Daca aveti o problema cu orice setare a ONT-ului sau a routerului personal, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

Voi ce parere aveti despre acest subiect, ce va avantajeaza mai mult, modul bridge (pe ONT) + PPPoE pe router sau modul router (pe ONT) + IP dinamic pe routerul personal? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

189 COMENTARII

  1. Buna,

    Intr o locatie am un router Digi FiberHome unde intra fibra optica, telefon si cablu TV. Am contectat la el un al router personal si fuctioneaza.

    In alta locatie am un ONT unde intra fibra optica, si cablu TV. Din ONT pleaca un cablu de retea intr-un router FIberHome de la Digi. Doresc sa pastrez acel router Digi dar mai vreau si un alt router personal. Cel personal l-am conectat la un port de la router (nu ONT) dar nu functioneaza. Idem daca leg routerul personal la ONT (aici ma gandesc ca trebuie trecut in bridge).
    Pentru prima varianta ai niste sfaturi (ONT-router digi-router personal)?

    Multumesc

  2. Buna ziua, am un router integrat ZTE (ONT+ROUTER) cu numai 2 porturi ethernet si wifi de 2,4Ghz, a mers bine pana acum 6 luni avand conectate un APN si un PC, am incercat sa dau un reset insa fara succes, nu mai functioneaza nici macar PC-ul direct prin cablu, bineinteles am probat in ambele porturi Ethernet si bineinteles dupa un reset al routerului, aveti ceva sugestii sau stiti daca s-a modificat ceva la conexiunile prin fibra, wifi de 2,4Ghz merge cam tras de par si nu am mai mult de 6 dispozitive conectate prin wifi.
    Am achizitionat un router Xiaomi MI BE3600 cu Wifi7 insa interfata este in Chineza, as dori sa stiu daca rezolv problema routerului, eventual sa schimbe sistemul sa puna ONT si Router separat, mai trebuie configurat routerul nou avand interfata in chineza nu reusesc decat sa il configurez ca APN, nu are optiuni sa il pot folosi in modul bridge, aveti vreo sugestie? Va multumesc anticipat, o zi buna va doresc!

  3. Buna ziua,

    Am un MikroTIK HAP AC2 pe care l-am folosit inainte sa trec pe fibra optica. Imi doresc sa trec acum la un setup de tip bridge cu ONT dupa ce mi-a fost instalat un HG6544C.

    Daca aveti idee, ma puteti ajuta cu niste instructiuni in linii mari cu ce ar fi de setupuit in WinBOX pentru a folosi ONT cu HAPAC2.

    Voi incerca intai cu IP Dinamic dar imi doresc apoi sa trec la o configurare mai avansata a retelei pe masura ce inteleg mai bine fiecare din concepte si pe masura ce stapanesc mai bine WinBOX.

    Multumesc foarte mult!

  4. Dacă ma conectez cu routerul personal la ONT Digi netrecut în mod bridge, cu IP DINAMIC, dar opresc manual(din buton) WIFI-ul de la ONT am vreo scădere de performanta , comparativ cu un ONT trecut în mod bridge?

  5. Am cumparat astazi 20 noiembrie 2023 un router D-Link, modelul DIR-X1530. Nu reusesc sa-l setez sub nici o forma, nici cu sprijinul celor de la RDS ! Cand il conectez la curent, laptopul meu nu-l sesizeaza in retelele network disponibile, si nici nu pot intra in interfata de configurare cu 192.168.0.1. Care ar fi cauza ?
    A mai avut cineva probleme cu acest tip de router?
    Puteti sa-mi spuneti pas cu pas cum trebuie procedat ?
    Multumesc din suflet, dar cred ca maine il duc inapoi.

  6. Buna ziua, am ONT EG8147X6 de la DIGI si am 2 variante pe care sa le aplic la constructia retelei mele:
    varianta 1: sa adaug 2 routere mesh K652e inchiriate de la Digi (ONT ramane router);
    varianta 2: sa pun ONT EG8147x6 in bridge cu routerul meu pe care il detin: TP Link Archer AX20 si sa inchiriez 2 mesh TP Link Archer AX10 de la Digi;
    Puteti sa emiteti o parere referitor la cele 2 variante. Va multumesc mult. Adrian

    • Buna ziua,
      Nu am folosit routerele mesh K652e si nici AX10-urile de la Digi (modelul din urma are soft modificat de Digi ceea ce ii aduce anumite limitari). Am folosit AX20 in trecut si a fost ok pentru o suprafata destul de mica in apartament (pana in 50m2). Eu personal mi-as cumpara singur echipamente pentru mesh, daca intr-adevar as avea nevoie, in functie de buget, suprafata si recenzii. Astfel, iti raman tie si nu trebuie sa le returnezi.

  7. Salut, cutia cu echipamentele IPS-ului Digi poate sa fie deschisa de oricine la mine in bloc. Am fibra optica pana in casa si ONT in mod bridge catre routerul meu personal.

    Daca cineva se conecteaza la echipamentele Digi din cutia de pe holul blocului, poate spiona reteaua si sa colecteze date ? Google, parole ?

    Ce masuri pot lua? VPN/laptop? VPN in routerul personal? WireShark pentru monitorizarea retelei imi e peste nivelul meu de cunostinte in domeniul retealistica.

    Multumesc.

    • Salut Alexandru,
      Am observat si eu ca nu toate cutiile Digi sunt securizate, poti face o sesizare catre ei in acest sens, insa nu stiu daca se va rezolva.
      Daca cineva se conecteaza fizic la echipamentul respectiv, bineinteles ca poate analiza pachetele de date insa trebuie sa fie cineva cu cunostinte destul de bune in acest sens si ma indoiesc ca se intampla sa ai pe cineva capabil fix in blocul tau. Parolele sunt in siguranta cat timp nu sunt trimise in plain-text iar majoritatea site-urilor/aplicatiilor folosesc sesiuni criptate pentru a evita astfel de lucruri. Daca exista site-uri pe care le folosesti iar datele de autentificare sunt trimise in plain-text, singura ta problema clar nu e cutia de pe casa scarii.
      Poti folosi un VPN daca vrei insa iti va limita semnificativ latimea de banda si este recomandat sa folosesti serverul tau VPN (fie pe router fie pe un server sau un raspberry pi/mini PC), nu sa folosesti de la un provider.

  8. Bună ziua, am solicitat azi ca modem-ul meu sa fie trecut in bridge mode, dupa ce a fost terminat procesul am conectat noul router la modem si am început sa il configurez, totuși dupa ce am intrat in wizard nu am reușit sa termin configurarea pentru ca „username/password” sunt incorecte, am contactat digi si am cerut sa imi fie transmise, dupa ce le-am primit le introduc(prima data am folosit numele si parola care le-am obținut din aplicația digi dupa „generarea unei noi parole), tot nu a funcționat si am decis sa sun la suport, dupa 40min de vorba si muzica plăcută am fost înștiințat ca voi fi contactat maine pentru a încerca sa rezolvam problema. Am un router AC2100 MU-MIMO Wi-Fi Router si un modem HG8143A5, sa fie oare din cauza router-ului?

    • Buna ziua,
      Nu stiu, posibil sa fie si din cauza routerului insa nu prea am intalnit astfel de situatii. Ar trebui sa va asigurati ca sunt introduse corect, eventual incercati sa le scrieti intr-un Notepad si le copiati de acolo, asta daca problema inca este de actualitate.

  9. Ma intereseaza daca echipamentul lor lasat in modul „bridge” nu e cumva o veriga slaba in retea, adica poate fi „hacked” usor (luand in considerare si calitatea lui slaba).
    Apoi, i se poate face macar update la firmware cand e legat asa? Face Digi automat ceva ? Nu mai sunt sigur cum sa ma conectez in modul asta.

    • Nu este, e o veriga mai slaba echipamentul personal unde ai functii vulnerabile ca WPS sau UPnP active desi poate ca nu sunt folosite de utilizatori.
      Cand se trece in modul bridge, se dezactiveaza toate functiile de router, ONT-ul functioneaza in acel moment doar ca media convertor.
      Digi face update-urile automat insa de obicei doar cand au bug-uri care necesita acest lucru.

  10. Salut!

    Minunat articolul. Am dat peste el deoarece doresc sa incep un proiect care imi va facilita dobandirea de cunostiinte de retelistica hands on . Ceea ce doresc este sa imi transofrm o unitate desktop mai veche in router folosindu-ma de pfsense. De asemnea, in topologie va mai fi introdus un firewall si ulterior probabil alte servere ( NAS, VPN). Aveti cumva ceva recomandari/observatii legate de transformarea unui desktop in router folosind pfsense?

    • Salut George,
      Daca esti la inceput de drum, eu iti recomand cursurile CCNA (cele de la Keith Barker (CBT Nuggets sau chiar si cele gratuite de pe YouTube de pe contul lui personal), Network Chuck sau Jeremy Cioara sunt cele mai bune). Poti folosi cu anumite limitari Cisco PacketTracer pentru practica.
      Eu nu m-am complicat cu virtualizarea pe PC pentru Cisco, am folosit PacketTracer dar mi-am facut ulterior un mediu de loadbalancing in VMWare Workstation Pro pentru cateva F5-uri dar si un mediu pentru cateva Fortigate-uri.
      Ulterior, in functie de ce iti place, poti aprofunda pe network security (firewall/VPN, unde poti merge pe un anumit vendor in prima faza: Checkpoint, Cisco ASA/Firepower, Palo Alto, Fortinet), wireless sau VOIP.
      Nu vad de ce ai vrea neaparat pfsense pentru ca nu prea e folosit in corporatii mari.

      • Ma intereseaza pfsense pentru ca am gasit documentatie pt el (youtube si nu numai). De asemenea, existand deja resurse ma gandesc ca imi va fi mai usor la partea de hands on („Oare unde vine cablu acesta, in switch sau in desktopul pfsense?”). Invat mult mai usor aplicand decat ramanand la un nivel teoretic. Tot ceea ce stiu legat de calculatoare am invatat prin metoda trial and error.

        Ps: Multumesc pentru recomandari, de Network Chuck stiam, la el am vazut filmuletul de configurare pfsense.

  11. salut!am un ont Fiberhome HG6544 am trimis mesaj la digi mi-au facut bridge dar xbox-ul meu tot zice ca am double NAT!!! m-am conectat pe routerul meu tenda ax cu user si parola de la digi pe ppoe, am internet, totul ok,dar nu inteleg de ce tot am double nat???nu ar fi trebuit sa fie eliminat?de asta am si cerut sa imi faca bridge.aveti vreo idee va rog?

    • Salut Adrian,
      Folosesti un router personal? Ce IP iti apare in interfata de administrare? Daca ai IP din clasa CG-NAT, degeaba te-a trecut in bridge, ca tot ai IP-ul public NATat. Bridge se cere pentru altceva.
      Daca ai IP cu 100.x.x.x (poti vedea in interfata routerului), atunci iti creezi un cont DDNS in contul Digi de pe site-ul lor si in cateva minute/ore ar trebui sa scapi de IP-ul CG-NAT, eventual repornesti echipamentul dupa cateva ore daca nu se intampla asta.

  12. Salut ! Am ONT-ul setat pe bridge si am un router tp-link cu doua frecvente ( 2,4 si 5 ) , problema era ca nu aveam semnal bun in anumite camere si am bagat doua deco mesh legate la router . Intrebarea mea este daca sa le las asa sau ar trebui sa scot router-ul si sa ies cu ONT-ul din modul bridge si sa leg deco direct la ONT? Pentru ca sunt multe si ocupa spatiu . Mersi.

  13. Buna, Am cumparat recent un router TP-Link AC1200 ca sa inlocuiesc un MSI RG54SE II (de peste 15 ani vechi) sa pot beneficia si eu de vitezele de peste 100mbps pe care le platesc. dupa schimbarea mufelor si trecerea prin quick setup-ul de la tp-link nu pare sa functioneze deloc. nu se conecteaza la internet routerul conectat la ZTE ZXHN F660 RV1 si cred ca este in modul bridge deoarece conectand PC-ul direct la ONT nu pot sa accesez pagina de configurare de la 192.168.1.1 . Oare sa fie singura solutie un apel la cei de la Digi? sau gresesc eu undeva? Multumesc cu drag pentru tot ajutorul.

    • Salut Vlad,
      Cum ai configurat TP-Link-ul? Daca ZTE-ul este in modul bridge, atunci trebuie sa configurezi PPPoE si sa introduci datele de conectare primite de la Digi. Ai facut acest lucru? In ce porturi este introdus cablul de internet in cele doua echipamente?

  14. Salut, de curand m-am pricopsit si eu cu un ZTE zxhn f618. Am cerut modul bridge deoarece am deja instalat un Synology RT2600AC. Problema este legata de viteza…. abonament de 1000Mbps, inainte pe vechiul ONT(tot ZTE dar ceva black box) aveam 700-900Mbps, acum dupa inlocuire cu greu 200Mbps direct in portul 1 al ZTE, prin router 90Mbps maxim..(pe cablu sau Wifi..), infrastructura de 1Gb. Ce ar putea sa limiteze?
    merci

    • Salut Bogdan,
      Ai incercat sa repornesti ambele echipamente? Daca da, fa-le o sesizare si explica-le aceste probleme si ca problema a aparut in urma schimbarii echipamentului, poate incearca o reconfigurare a ONT-ului.

  15. Salut, eu am un ONT de la digi care ruleaza in modul bridge. Routerul meu este setat pe LAN cu ip 192.168.1.2 iar dhcp este de la 192.168.1.3 pana la 192.168.1.254 cu gateway 192.168.1.2
    Uneori face figuri pe wifi si pe cablu ca aloca aiurea gateway-ul in loc de 192.168.1.2 aloca 192.168.1.1 si nu functioneaza internetul.
    Oare ont-ul in mod bridge are ip 192.168.1.1 ? Pentru ca nu il pot accesa din browser sa intru in adminul lui.

    • Salut Cezar,
      Da, ONT-ul in modul bridge are 192.168.1.1 dar daca e in modul bridge, e normal sa nu il poti accesa (majoritatea modelelor nu pot fi accesate in modul bridge, functioneaza doar ca un convertor de semnal). Ai incercat sa setezi 192.168.1.1 pe rouerul personal?

    • Salut. Eu am trecut pe mod bridge. In speed test aveam 3 ping. Foarte rar am avut 2 sau 4.
      Dupa ce am trecut in modul bridge, am latenta 1. Odata am avut 0, dar cred ca atunci a fost o eroare.
      Nu am testat eficienta in jocuri dar o voi face zilele astea. Voi reveni daca constat ceva diferit. Mai ales ceva neplacut 🙂

  16. Buna , Am montat ONT ZTE de la digi si e f slab in wifi , as vrea sa cumpar un ruter tenda 5g sa il pun in alta camera se pot seta sa mearga amandoua pe wifi . multumesc

  17. Salut.
    Mi-am comandat recent un UDM PRO SE si 3 AP-uri U6 PRO.
    Stiu ca pot configura UDM-ul pentru retea insa nu stiu daca poate prelua functia de router, pentru a seta in mod brigde ONT-ul de la Digi.
    Aveti idee daca pot face acest lucru?
    Daca da, televiziunea va mai functiona, avand in vedere ca tot in ONT-ul lor mi se alimenteaza casa cu semnal TV?

    Multumesc frumos!