Despre Pan Electro – Partener RCS-RDS
Compania RCS-RDS a incheiat un parteneriat cu compania SC Pan Electro SRL, o companie care furnizeaza servicii de televiziune (analogica si digitala) si internet in judetele Ialomita si Calarasi, mai exact in localitatile Fetesti, Bordusani, Stelnica (Ialomita) si Stefan cel Mare (Calarasi). Exista zvonuri care sustin ca PanElectro ar fi fost cumparata de RDS insa pentru moment, oficialii micii companii confirma doar parteneriatul dintre cei 2 operatori de telecomunicatii.

Interesant este faptul ca PanElectro este detinuta de catre Adrian Margescu, presedintele Asociatiei de Comunicatii Electronice din Romania (ACeR), o asociatie rezultata din Asociatia de Comunicatii prin Cablu, o organizatie controlata de nimeni altii decat RCS-RDS si UPC.

Ce servicii ofera Pan Electro? In momentul de fata compania furnizeaza televiziune si internet, pachetele fiind urmatoarele.

Televiziune:
Baza Analogica (25 lei/luna – TVA inclus).

  • 51 posturi TV (surprinzator, in grila se afla si postul Discovery Channel, post care nu mai este disponibil in grila RCS-RDS).

Baza Digital (35 lei/luna – TVA inclus).

  • 107 posturi TV (inclusiv Jim Jam, Universal Channel, Film Box, Film Box Family, Film Box Plus, Da Vinci Learning + multe alte posturi care nu sunt in grila tv RCS-RDS).

-HBO Max Pack (10 lei/luna. HBO HD, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, acces gratuit la HBO GO).

-Adult (5 lei/luna, Brazzers, Playboy, Dar!ing si Hustler).

-Extra Sport (5 lei/luna, Look TV HD, Look TV Plus HD).

-Extra HD (5 lei/luna, inca 22 posturi HD).

-Decodor sau card CAM CI+ in custodie (gratuit).

Internet:

Serviciul de internet este furnizat pe fibra optica pana la switch si cablu utp pana in locatie (probabil este o infrastructura asemanatoare celei EoC de la RDS, hibrid fibra-coaxial).

La toate abonamentele de internet avem IP static.

Junior (25 lei/luna).

  • Viteza de acces intre 1-5 Mbps.

Clasic (25 lei/luna).

  • Viteza de acces intre 2-10 Mbps.

Dinamic (45 lei/luna).

  • Viteza de acces intre 3-15 Mbps.

Forte (60 lei/luna).

  • Viteza de acces intre 5-25 Mbps.

 

Compania Pan Electro pune la dispozitie si cateva oferte in cazul in care se doreste contractarea pachetului complet (cablu tv + internet):

 

Despre Pan Electro – Partener RCS-RDS
Baza Analogica + Internet (indiferent de pachet), 10 lei reducere fata de suma pe care am achita-o daca am opta pentru servicii separat. De exemplu, baza analogica + junior = 40 lei. Daca adaugam si router wireless, platim cu 5 lei/luna in plus. Aceeasi oferta este disponibila daca vom combina Baza Digital + un pachet de internet.

 

Per total, Pan Electro este un operator avantajos regiunii Ialomita-Calarasi, cam mult spus tinand cont ca este disponibil doar in 4 localitati momentan. Foarte avantajoase pachetele de televiziune, mai avantajoase decat cele ale companiei RCS insa la internet sunt incomparabil mai slabi (de asteptat, tinand cont ca RDS sunt lideri in Romania pe internet).

 

Sper sa nu fie preluata complet de RCS-RDS deoarece acest lucru va duce la modificarea abonamentelor conform ofertei nationale, pierzandu-se toate avantajele televiziunii oferite de acest mic operator.

Singurul sediu disponibil este in Fetesti, Strada Calarasi, Nr. 550, Complex Mestesugaresc Borcea, Etajul 2 si au inclusiv cateva date de contact:

 

Fix: 0243 361 470 (Telekom).

Mobil: 0730 114 400 (Vodafone).

Fax: 0243 364 966

E-mail: office@panelectro.ro

tehnic@panelectro.ro

Web: panelectro.ro

Update: Compania Pan Electro a fost preluata de catre RCS-RDS, astfel toate solicitarile/problemele clientilor Pan Electro vor fi atribuite operatorului cu brandul Digi.

Numarul de telefon pentru orice intrebare/solicitare/problema a clientilor Pan Electro este 0343.400.401 iar adresa e-mail clienti@rcs-rds.ro, vechile date de contact nu mai sunt disponibile. In plus, se pot posta solicitari/sesizari/reclamatii si pe site-ul oficial: rcs-rds.ro.

Update 01.03.2016: S-a inceput trecerea pe noua retea prin conectare cu user si parola.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

68 COMENTARII

  1. Detin abonamentul Clasic de 10 Mbps, iar in ultimul timp am mari proble cu lag-ul. Se intampla des ca viteza sa scada foarte mult, pana la nivelul de a nu fi in stare sa mai incarce o pagina web. Chestia asta dureaza si pana la 10 minute, dupa care isi revine. Am patit-o astazi de trei ori. Sunt singurul cu astfel de probleme sau se datoreaza infrastructurii exterioare? Va multumesc!

    • Salut Andrei. Ori ca problema este de la retea, ori ca este interna, de la tine trebuie sa iei sesizare. Poti face asta sunand in Call Center la RDS sau direct pe site si se va rezolva.

  2. Lasă de dorit serviciile rcs-rds. Ma așteptam să fie net superiori lui Margescu, dar sunt cu mult mai jos. Internetul lasa de dorit, iar cand ai vreo problema si faci o solicitare ți se spune ca se rezolva in 48 de ore…..la nivelul Fetesti-ului. Pai daca stateam in București înseamnă că asteptam vreo 2 săptămâni. Pe banii noștrii suntem tratați ca niște fraieri.

    • Privind timpul de solutionare al problemelor, intr-adevar este o problema destul de mare la companiile mari de telecomunicatii. Tu cat ai asteptat sa se rezolve o sesizare la RCS?

  3. E septembrie și nu s-a întâmplat nimic pe partea de internet.stiti ceva? Apropo în zilele astea cei de la digi și-au deschis magazinul lor propriu rcs rds au dat jos panoul cu pan electro.

  4. Mda. 57 posturi TV in analogic la RCS Fetesti. Cam putine, dar cum era analogicului e spre apus, sunt bune si atatea. Daca scadem canalul Info Pan Electro (nu-i mai vad rostul) si Mira defunctului TVR News, nu mai raman decat 55 de programe. Ma mir de faptul ca in grila de Fetesti nu exista ViaSat Nature, Travel Channel, Boomerang, Duck TV… asa cum sunt prin alte locuri in tara, la aceasta firma.

    • Eu personal nu stiu insa din ce experienta am avut cu preluarea unei alte retele, de regula dureaza destul de mult pana cand isi dezvolta reteaua proprie.

      Dar cine stie, poate ne vor surprinde de data aceasta. 🙂

  5. Am observat ca la toata lumea primele canale din grila analogica se vad cu purici și au un sunet nu prea plăcut( antena 1 , prima tv , pro tv , tvr 1,2) oare este semnalul prea slab?

    • Cu siguranta este semnalul slab. Se intampla la fel si inainte de achizitia firmei Pan Electro de catre RCS-RDS sau problema este recenta? Oricum, apeleaza la Relatii cu Clientii pentru a face o sesizare, ar trebui sa se rezolve destul de rapid problema.

      Da-ne de veste daca reusesti sa rezolvi ceva.

    • @alexandru123
      Am testat si eu pe analogic dar pare totul ok la mine. Se vede exact ca inainte. Vezi sa nu ai o problema locala tu. Suna-i la numarul de callcenter, nu pe numarul vechi al lui Panelectro care am inteles ca e inactiv de vreo doua saptamani.

    • Cate TV-uri folosesti? Pot fi mai multe cauze, de la probleme cu amplificatorul de la stalp pana la pierderi pe cablul din casa. Cel mai bine e sa suni la Relatii cu Clientii sa ti se preia o sesizare, urmand sa rezolve local.

  6. @Alex

    Nu cred ca se intampla in orasele mici asa ceva, cel putin nu aici in zona. Exemplu: Urziceni – 3 operatori (Nextgen, UPC si Akta), Slobozia – 3 (Nextgen, Digi si UPC), Tandarei – 2 (UPC si Akta), Calarasi – 2 (UPC si Digi) iar exemplele pot continua.
    Din ce aud in jurul meu de-abia acum oamenii au realizat cati bani au dat in plus pana acum de-a lungul timpului doar pentru faptul ca Margescu era protejat de catre primar. Asteptam alegerile:)

    P.S. Astazi era pe strada o echipa de la ei si distribuiau decodoare pentru digital clientilor care au decodoare vechi. Se dadeau ca painea calda:))

    • Se intampla si in alte orase mici, cunosc eu exemple, ce-i drept nu in judetul tau.

      E bine ca au inceput sa le distribuie acasa, sa evite prelungirea cozilor deja mari de la casierie. Oricum, la instalarile noi (in speranta ca se vor face si in Fetesti instalari noi pe reteaua RDS cat mai curand) toate echipamentele care tin de serviciile fixe (decodoare, smart cam-uri, routere) se ofera direct de catre instalatori in momentul instalarii. In felul acesta sunt configurate direct de catre angajatii RDS, sa nu mai fie nevoie sa vina clientul prin casierie sau sa sune la Relatii cu Clientii pentru o amarata de configurare/scanare.

  7. Am inteles ca grila analogica nu poate avea 65 de posturi pentru ca multe dintre frecventele de cablu sunt ocupate cu transmisia de date pentru internet. Grila se va mari probabil dupa ce va fi modernizata reteaua. E totusi o retea extrem de invechita cu o tehnologie care era top prin anii 2000, adica acum 15 ani iar la noi in Fetesti Panelectro a adus-o oricum cand era end of life. Monopolul si-a spus cuvantul in sensul rau. Daca ar fi fost doi concurenti pe piata aveam si noi aici o retea cat de cat moderna cum au majoritatea oraselor dar asta este. Sper ca Digi sa schimbe mai repede reteaua si sa vina cu pachetele complete care includ si telefonia mobila.

    • De regula, au modernizat reteaua cam peste tot pe unde au avut retea de la alte companii, ca sa nu mai zic ca reteaua proprie a fost mereu intr-o continua dezvoltare (HFC – GPON, FTTB – FTTH, EoC – EPON), cel mai probabil vor moderniza si in Fetesti.

      • Ar fi perfect. Oamenii asta asteapta mai ales ca sunt multi care au vazut cum ‘functioneaza” accesul Internet si in alte orase. Ce avem noi aici este departe de secolul 21, sunt latimi de banda pe care retelele de cartier le ofereau de mult timp in alte parti. Daca avem ceva de reprosat Panelectro este tocmai dezinteresul manifestat fata de modernizare si noutate. Asta poate si pentru ca prin relatiile din lumea politica fostul patron, Margescu, a beneficiat de un monopol cvasitotal si n-a fost interesat decat sa castige. Uite ca pe termen lung a fost perdanta strategia lui. Sunt unii care spun ca era suficient ce avem pentru Fetesti dar parerea generala e cu totul alta. Lasand la o parte pe cei cativa giboni care nu stiu sa scaneze un tv si care oricum se uita doar la 2-3 posturi de tv, gen Taraf si Antena3, majoritatea oamenilor chiar vor servicii mai bune atat calitativ cat si dpdv al costurilor.

        • Nu stiu daca putem spune ca a fost chiar perdanta strategia lui doar ca este greu sa ramai in picioare atunci cand esti „amenintat” de competitori muuult mai mari. Nu pot sa ma pronunt daca a avut Margescu probleme economice sau nu mai avea profit suficient, dar intuitia imi spune ca s-a intamplat asa cum s-a intamplat cu toti operatorii mici: fie se vindeau, fie erau bagati in faliment. Sa fim seriosi, au fost ei operatori mult mai mari decat Pan Electro care au fost cumparati (Newcom/Injoy, Airbites, C-Zone, etc.) dintre care primii doi aveau retea in regiuni intregi din tara. Macar NewCom au vandut clientii treptat, mai intai 40% la RCS-RDS si Romtelecom iar ulterior au vandut tot, acolo s-a vazut clar ca nu au mai putut rezista. Nu poti sa concurezi atunci cand vine RDS-u’ cu fibra optica la 29 de lei si tu inca mai dai internet pe coaxial la 40-50 de lei. In final vor ramane doar RCS-RDS, Orange, Vodafone si UPC. Iar astia vor ramane deoarece nu le permite Consiliul Concurentei sa fuzioneze, ca altfel UPC Romania era demult al RDS-ului.

          • Monopolul nu a facut niciodata bine nimanui, nici celui care-l detine si nici utilizatorului final. Cand nu exista concurenta nu exista nici progres si aici ma refer la monopolul fortat, nu la monopolul obtinut prin falimentarea adversarului. Toata lumea din Fetesti stie ca au fost mai multi operatori care au incercat sa intre aici dar erau haituiti de administratia locala. Nici retelele de cartier care s-au dezvoltat in toate orasele din Romania n-au putut face absolut nimic in Fetesti din cauza interventiei brutale a primariei si a primarului. Este frustrant sa vezi ca peste tot in Romania telecomul se dezvolta mai putin in Fetesti. Acum Margescu deconteaza toata aceasta perioada cand a blocat lucrurile si a privat utilizatorii de servicii moderne. Chiar si organizarea parea din Evul Mediu, fara facturi trimise acasa, fara posibilitatea de plata online. Se incasa pe caiet ca in anii 90. Si la o defectiune, daca mi se rupea cablul de la stalp il plateam eu sa fie inlocuit de parca nu era datoria lui sa aduca serviciul la mine in casa. Daca eram racordat dintr-un distribuitor aflat la 4 stalpi distanta trebuia sa platesc toata lungimea. Aveam de ales? Nu aveam!

            La internet un modem de tipul celor folosite de Panelectro costa 10dolari SH iar noi plateam si taxa de instalare si un abonament extrem de scump, gen 50 RON/luna pentru 30mega (care numai 30 nu erau). Din prima luna Panelectro isi amortiza absolut toate costurile.

            Nu sunt de acord ca micii operatori nu pot rezista in fata colosilor si cel mai bun exemplu este C-ta unde Canal S se lupta de ani de zile cu RCS. Dar sigur, ca sa lupte a trebuit sa-si modernizeze reteaua ceea ce a si facut. Rezultatele se vad, piata se imparte natural, poate le-a scazut cota de piata dar n-au disparut cu totul. Asta inseamna sa fii om serios si nu un jepcar bazat doar pe prietenia cu primarul sau cu seful Politiei.

            Imi cer scuze pentru duritatea raspunsului, nu intentionez sa jignesc pe nimeni dar realitatea se prezinta exact asta.

          • Sunt multe cazurile in care intervine primaria si din cauza lor nu pot intra alti competitori pe piata, de regula in orasele mici se intampla lucrurile astea.

            N-ai de ce sa iti ceri scuze, aici putem discuta liber (in limitele bunului simt, bineinteles) si iti inteleg punctul de vedere.

    • Se pare ca au inceput sa treaca din clienti pe modalitatea de conectare a RCS-RDS (cu user si parola). Stii ceva despre asta din ce ai auzit pe acolo pe plan local?

  8. Ca posturi locale pe analogic ar trebui sa fie in primul rand postul lor, Digi 24 Constanta, apoi TV Sud-Est si eventual Litoral TV (daca or avea licenta pt el). Antena1 Slobozia nu cred ca mai e retransmis, avea o imagine si un sunet infecte, oricum.

    • Conform informatiei de pe site-ul RCS-RDS, in grila analogica sunt PANA LA 65 de posturi. Asta inseamna ca pot fi si mai putine, in functie de posturile locale (daca exista).

  9. Multumim lui Blau pentru informatii, e benefica schimbarea, intr-adevar, bineinteles cu minusurile respective (MTV-urile straine, pachetul Discovery, canalele rusesti -de astea chiar imi pare rau). Singura corectie este ca grila digitala nu e 100% la liber, diferenta intre analog 25 lei si digital 29 sau 30 lei consta in unele canale codate in digital, si anume: Viasat History, Viasat Nature (cu toate ca varianta HD partajata 12/12 ore e la liber), Digi Film, BBC Earth, BBC Entertainment, History Channel RO (cu toate ca varianta britanica HD e la liber), TV1000, canalul SuperOne („Adult”, variante SD si HD = +1 leu pe luna). Pachetul HBO MaxPack este 14 lei (HBO, HBO HD, HBO Comedy, HBO Comedy HD, Cinemax, Cinemax HD, din pacate nu mai exista Cinemax 2).

  10. Prima comparatie pe care o pot face (doar la TV, net am pe stick de la Digi de mult timp) este legata de pret. Plateam asa: 35 abonamentul de baza, Extra HD (5RON), Extra Sport(5RON) si HBO(10RON), plus inca doua receptoare HD in afara de cel inclus in abonament (20RON). Adica plateam 75RON/luna doar pe TV.

    Acum voi plati abonamentul digital de baza 29RON+HBO cu HBO Go! inclus(14RON). La receptoarele suplimentare am renuntat pentru ca am televizoare cu DVB-C si nu ma uit la HBO din bucatarie sau birou (digitalul HD e la liber), asa ca rezulta abonamentul lunar de 43RON (economie de 32RON).

    Grila are plusuri si minusuri, cel mai mare plus fiind evident faptul ca digitalul e la liber cu pachetul sport inclus (iar Digisporturile sunt net superioare canalelor Dolce Sport din toate punctele de vedere), HD-ul e la liber, imaginea digitala este clar mai buna decat ceea ce aveam inainte (uneori aveam impresia ca unele programe digitale erau preluate din analog si facute digital pe genunchi). Programele inlocuitoare pentru Discovery sunt destul de bune, comparabile cu Discovery (aici Discovery pierde nu prin calitatea materialelor ci prin faptul ca 80% erau reluari permanente ceea ce pe DigiWorld, DigiLife sau DigiAnimal nu prea se intampla la cotele astea). O sa duc lipsa Discovery Investigation, asta clar!

    N-am apucat sa butonez toata grila, sunt si multe programe inutile cam cum erau si in grila precedenta dar revin asupra problemei calitatii imaginii, cel putin la cele HD care sunt incomparabile cu ceea ce aveam inainte. Ma gandesc ca pentru Panelectro era greu sa investeasca in echipamente asa cum face un gigant ca RCS.

    Ce am observat ieri, cand a plouat, este ca n-au mai picat atatea canale ca inainte. Probabil ca Panelectro lua unele canale din satelit.

    Un mare plus pentru receptoarele Digi este ca scaneaza singure fara niciun efort din partea utilizatorului, ceea ce inseamna ca la orice schimbare de programe efortul meu va fi 0. La nivel de software in mod clar receptoarele Digi sunt mult mai rapide.

    Maica-mea are abonament doar pe analog, n-a avut niciodata receptor, dar pentru ca are televizorul cu DVBC poate vedea toata grila digitala la liber doar cu 25 de RON. M-am uitat si pe analog, sunt mai multe programe, am numarat 58 cred dar nu stiu sincer care-s cele in plus ca nu m-a interesat. Am vazut totusi Look TV si Look Plus in grila, oarecum inutile din moment ce oricum Digisporturile sunt distribuite gratuit tot in analog.

    Majoritatea colegilor si prietenilor cu care am vorbit erau extrem de multumiti de pachetul Digisport gratuit din analog si digital precum si (mai ales) de digitalul la liber care practic iti permite sa vezi o grila ultra decenta cu doar 25RON (asta daca nu vrei HBO). In schimb, toti se plangeau de cozile din casierie dar nu neaparat din cauza angajatelor RCS ci din cauza userilor (stupid user). Adevarat, nu trebuie sa fii cercetator in domeniul atomic pentru a te uita la TV dar nici sa nu te duca putin capul sa scanezi un televizor nu e posibil, asta in era smartphone cand toti isi arata ultra telefoanele cu 100000 de aplicatii.

    Toata lumea, dar absolut toata lumea, asteapta pachetele de net de la Digi (cele de 100mps). Si eu voi renunta la stick in secunda doi.

    • Salut,

      Multumim pentru acest feedback, cel mai util pe care l-am primit pana acum. 🙂

      Cat despre cozile din casierie, intr-adevar, este in continuare una din principalele probleme in multe localitati, dar se intampla asta deoarece este recenta preluarea. Mai tarziu nu vor mai fi aceleasi cozi. Plus ca am observat din partea RCS-RDS o constanta imbunatatire in ceea ce priveste serviciile online, de ceva timp se semneaza inclusiv contracte online, utilizatorul nu trebuie sa iasa din casa pentru a avea toate serviciile instalate.

      Oricum, eu vad ca un lucru bun aceasta preluare, personal am o parere foarte buna despre RDS, in calitate de client vechi pot spune ca am vazut imbunatatiri majore (si constante) din toate punctele de vedere.

  11. Nu ajung in zona decat peste 3-4 saptamani, si sunt destul de curios. Din cate observ, abonatii actuali din Fetesti nu sunt tocmai multumiti de noua grila a noului patron Teszari. Dl. Margescu a mai ramas cu actionariat la RCS-RDS, sau e director zonal, stie cineva?

    • Margescu nu are nicio legatura cu RCS-RDS. Se pare ca a fost o simpla vanzare a companiei, asa cum au mai fost si cum vor mai exista, cu siguranta.

  12. Am fost ieri in casierie sa-mi schimbi decodorul (am HBO si Extra HD) si am inteles ca HD-ul va fi la liber gratuit. Am asteptat ca boul acolo 40 de minute pentru ca trei giboni din fata mea venisera pentru ca….nu stiau sa scaneze noile programe pe noua grila. Cat de retardat sa fii in secolul 21 sa te ajute cineva sa scanezi televizorul?

  13. pentru rcs rds fetesti ,!!!!raspundeti la sesizarile telefonice,de trei zile sun si nu raspunde nici o persoana.ce semnifica acest gest?

    • Salut,

      Incearca sa astepti in telefon fara sa inchizi pana cand iti este preluat apelul. Ca orice companie, are un numar de apeluri in functie de care exista un timp de asteptare. Eu la Telekom am asteptat o data o ora si 10 minute. Daca as fi incercat de fiecare data sa inchid apelul si sa reapelez dupa 40-50 de minute, nici pana acum nu as fi reusit sa discut cu ei.

      Bineinteles, preferabil ar fi sa nu asteptam deloc la telefon. 🙂

  14. Se pare ca de astazi Pan Electro nu mai exista. Preluarea de catre Digi s-a finalizat, incepand cu 1 iulie a aparut noua grila analogica si noua grila digitala, specifica RCS-RDS. R.I.P.

  15. De cand d-le Margescu va-ti asociat cu rcs-rds”,, a-ti pus si fufa”aia nesimtita la Fetesti sefa’cimitirului, ,,, e grav! !!! A-ti redus canalele de televiziune si multe! Pacat, eu una ma retrag. ..ROM TELECOM E MAI EFICIENT! Pentru un cablu la un dispozitiv (ruoter) vroia fufa 100 de euro! !! Sa se duca là Cimitir pt ca poate prosteste mortii””vii nu are cum, ,, e prea nesimtita.

    • Buna ziua,

      Va recomand sa faceti o sesizare pe site-ul RCS-RDS privind nemultumirile dumneavoastra, cu siguranta veti primi un raspuns la aceste probleme.

  16. Pai sa va spun eu de ce companiile mici din provincie au grile in teorie mai bune decat marii operatori. Compania X din provincie declara ca are 2000 de abonati si negociaza cu Discovery sau Viasat o suma lunara corespunzatoare celor 2000 chiar daca de fapt sunt 10,000. Nefiind auditati de nimeni e simplu. UPC, Telekom sau RCS nu pot declara un numar mai mic de abonati din cauza faptului ca-s auditati in permanenta. Daca cei trei mari operatori ar face grilele la fel ca Panelectro (de care se discuta aici) probabil ar costa analogicul 35-40 RON.

    • Da, dar ar putea si operatorii mari sa faca anumite extraoptiuni (contracost, desigur) cu posturile pe care le vor oamenii. UPC deja face asta.

  17. Contractele clientilor au fost reinnoite cu RCS-RDS, pe o perioada de 1 an, cu pastrarea ofertei comerciale a operatorului Pan Electro, atat pe parte de tv, cat si de internet. Se specifica insa in contractul incheiat cu noul mega-patron, de faptul ca grila actuala de programe e valabila pana la data de 31 mai 2015. Concluzia o tragem cu totii, despre ce se va intampla dupa 1 iunie. Probabil va intra grila specifica RCS-RDS…

  18. Nu sunt inginer, despre echipamentele folosite de Pan Electro pe stalp nu stiu, cert este faptul ca se foloseste un cablu TV de foarte buna calitate, similar UPC (si contrar RCS-ului), iar modemul de cablu pentru internet e un Thompson. Pentru CATV digital, sunt pachete de programe similare UPC Romania, dar cu preturi mai accesibile decat ei; decodarea se face cu decodoare SD si HD nu stiu ce marca, dar si cu CAM CI+ (similar UPC si RCS). Codarea parca tot in Nagravision este.

    • Inseamna ca este fix HFC-ul RDS-ului dezafectat acum aproximativ 4-5 ani. Cu siguranta se va trece la grila RCS, asa cum s-a intamplat cu toti pe care au pus ei mana, dar sunt curios cand vor moderniza si reteaua, pentru ca nu va ramane pe vechea retea pentru mult timp. Si mai curios sunt daca vor trece pe EOC, EPON sau GPON.

      Pe scurt, televiziunea va fi mai slaba si internetul mai bun. Avantaje si dezavantaje. Sunt inevitabile aceste preluari, pentru ca e greu sa rezisti cu gigantii telecom din tara. E suficient sa iti propuna fie sa te vinzi, fie sa intre ei in localitatea respectiva cu oferte mai bune. In cativa ani, din aproximativ 500 de operatori de toate „dimensiunile” au mai ramas doar aproximativ 200 si ceva. Si asta in conditiile in care UPC-ul nu preia operatori in ritmul in care o fac RDS si Telekom.

      Daca ai servicii de la Pan Electro poate ne tii la curent cu ce se mai intampla pe viitor.

  19. Internetul de la Pan Electro e oferit prin modem de cablu, similar companiei UPC. E o eroare in text, de unde fibra optica si derivatie cablu UTP?! E o gluma buna, doar atat. De aceea si viteza pt net e praf si pulbere, nu mai zic ca e prohibitiv pretul abonamentului.

    • Salut,

      M-am referit la fibra optica pana in switch/master si de acolo cablu utp, care poate sa fie inclusiv modem (cum avea RDS-u’ HFC). Nu m-am referit la fibra optica pana la abonat. Din punct de vedere al internet-ului, stau foarte prost Pan Electro. Ai idee ce echipamente folosesc (atat pe stalp cat si in casa)?

  20. Ce este asa de avantajos la oferta lor? Internetul cu vitezele anului 2000 sau analogicul cu 51 de programe cand UPC sau RCS au in grila analogica 65 minim? Canalele de sport platite separat?

    Au avut monopol dar n-au stiut sa beneficieze de avantajele lui de-a lungul timpului. Cand in 2015 inca mai oferi 5mps inseamna ca undeva ai gresit strategia de dezvoltare sau nu ne-a interesat, pe primul loc fiind doar profitul generat de monopol.

    • Salut,

      Este avantajoasa oferta la cablu tv. Oferta la internet nu este avantajoasa, dar daca nu sunt competitori in localitatile respective, e bine si asa decat deloc. Din punct de vedere al grilei TV, daca ar avea Digi Sport + celelalte posturi Digi, ar avea cea mai buna grila din Romania.