Digipedia Stiinta si Ray Mears: China Salbatica
In acest articol va vom da 2 ponturi interesante in ceea ce priveste emisiuni si documentare ce pot fi urmarite zilele acestea pe posturile de documentare.
Vom incepe cu 2 episoade din documentarul Ray Mears: China salbatica. Episoadele despre care vom scrie in acest material se numesc: Tinutul Dragonului si Ursii bruni. Aceste episoade vor fi difuzate duminica pe postul Viasat Nature, de la ora 15:15. In primul episod din aceasta duminica, Ray va explora dealurile din juriul fluviului Li din Guangxi. Aceste dealuri sunt incluse in Patrimoniul UNESCO. Zona se numeste Tinutul Dragonului pentru ca in diminetile cu ceata, colinele arata ca niste dragoni.
In al 2-lea episod numit Ursii bruni, Ray va ajunge in Tibet in tinutul ursilor din provincia Qinghai si va vizita manastirea Suhungu, acolo unde ursii vin si mananca din mancarea calugarilor. Realizatorul va face cunostinta cu cele mai bizare animale din China, printre care si cu paianjenul tesator care poate face o panza de 1 metru si jumatate. In Tibet vom intalni cel mai neobisnuit leopard numit si leopardul zapezii de catre localnici. Acesta este numit astfel pentru ca are blana de culoare alba care se confunda cu zapada. Leopardul poate sari si 15 metri lungime. Un alt animal ciudat cu care vom face cunostinta este maimuta cu nas turtit din Himalaya si vom vedea, de asemenea, sanctuarul ursilor panda din Sighuan, China.
Daca ati pierdut vreun episod din documentarul Ray Mears: China salbatica, atunci va anuntam ca postul Viasat Nature va difuza pe 29 august toate cele 7 episoade ale docomentarului in maraton incepand cu ora 15:50.
Digipedia Stiinta si Ray Mears: China Salbatica
O alta emisiune pe care v-o recomandam in continuare se numeste Digipedia Stiinta si este difuzata saptamanal pe postul Digi World. Astazi, poate fi vizionata de la ora 21. Digipedia Stiinta dezbate cele mai noi informatii legate de stiinta iar realizatorul Alexandru Simionov va avea ca invitati oameni renumiti de stiinta.
In emisiunea de astazi se va discuta despre laserul de la Magurele, cel mai amplu proiect de sitinta de la noi din tara. Alexandru Mironov il va avea ca invitat in aceasta seara pe Nicolae Zamfir, cel care s-a ocupat de acest proiect. Cei 2 vor discuta in emisiune in ce domenii de cercetare poate fi folosit acest laser si care sunt controversele aparute in momentul aparitiei acestui laser la noi in tara.
In 2015, Digi World a mai difuzat un documentar despre acest laser numit Frontierele Lumii. DigiPedia Stiinta se difuzeaza in fiecare vineri si este singura emisiune de stiinte de la noi. La Digi World, Digipedia Stiinta se difuzeaza din 2012, fiind cea mai longeviva emisiune a postului Digi World.