Oare chiar toate-s pe dos? Kaspersky a ajuns sa creeze programe malware cand ar trebui sa ne protejeze de acestea.
Paradoxul este ca o firma atat de renumita s-a pretat la asemenea gesturi doar pentru a induce concurenta in eroare. Pacat ca prin aceste actiuni nu ajungi decat sa-ti strici imaginea pe care ai creat-o cu atata munca. Sursa nu este oficiala insa pare destul de serioasa.
Aceste informatii vin de la fosti angajati ai companiei rusesti. Ceea ce doare si mai tare este faptul ca aceste programe malware nu sunt atat de ‘malware’. Ele sunt simple linii de cod, ce erau adaugate in fisierele sistemului de operare. In principiu, ideea acestor programe era de a fi gasite de antivirusul creat de compania ruseasca. Cum aceste programe nu erau in realitate periculoase, ceilalti antivirusi nu aveau nicio sansa sa le descopere.
Astfel Kaspersky capata mai multa incredere si avea sa devina unul dintre cei mai folositi antivirusi, in timp ce concurenta inca incerca sa descopere aceste programe malware pe care doar rusii le aveau.
Tot din spusele fostilor angajati se pare ca aceasta comanda ar fi dat-o tocmai Eugene Kaspersky, fondatorul companiei.
Kaspersky a mai avut o tentativa asemanatoare acum cativa ani cand, pentru a dovedi ca celelalte programe antivirus le copiaza bazele de date cu virusi, rusii au declarat daunatoare 10 fisiere nevinovate din sistemele de operare. In scurt timp, nu mai putin de 10 antivirusi au ajuns sa declare ca fiind ‘periculoase’ acele fisiere.
Sursa: playtech.ro
Sunt convins ca nu numai Kaspersky face aceste lucruri. Daca scanez cu 10 antivirusi diferiti toti gasesc virusi diferiti.
Da, este posibil doar ca ei au fost prinsi.