Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS)

Ultimul echipament mobil oferit pentru conectivitate de catre Digi (RCS & RDS) este router-ul wireless portabil ZTE MF920V 4G. Acesta este un dispozitiv foarte interesant si util pe care il utilizam in zonele in care Digi are acoperire pentru partajarea serviciului de internet.

Cum se introduce cartela SIM in router-ul wireless portabil ZTE MF920V?
Cartela SIM se introduce in dispozitiv tragand de capacul pe care scrie “Reset” iar cartela o intrducem cu circuitul in sus si coltul decupat in dreapta – sus. Cartela SIM introdusa trebuie sa fie micro-SIM.

Cum setam/configuram router-ul wireless portabil ZTE MF920V?
In mod normal configurarea ar trebui sa se efectueze automat, nefiind nevoie sa introducem informatii suplimentare privind profilul de internet. Insa, in cazul in care nu se intampla acest lucru, facem operatiunile de mai jos.

Configurarea dispozitivului ZTE se face accesand in browser link-ul 192.168.0.1 , parola este admin.
Accesam meniul Settings – Network Settings (sau Connection Settings) – APN
Profile Name: Digi
APN: internet
Set as default.

Daca nu functioneaza sa editam profilul de internet APN inseamna ca serviciul de internet este deja conectat.Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS)1

Cum ne conectam la wi-fi pe router-ul wireless portabil ZTE MF920V?

Dupa ce am pornit dispozitivul si am introdus cartela SIM, cautam retelele wi-fi disponibile si ar trebui sa apara reteaua “Optus_x” sau “Digi_x”. Selectam aceasta retea si introducem parola trecuta pe eticheta lipita pe dispozitiv (la SSID sau PSK apare parola).

Daca intampinam probleme la conectarea wireless, avem posibilitatea sa ne conectam atat la dispozitiv cat si la internet prin usb. Conectat modemul ZTE MF920V prin USB la computer urmand sa porneasca instalarea automata a software-ului.

Care sunt sistemele de operare compatibile cu hotspot-ul wireless portabil ZTE MF920V?

Acest router este compatibil cu urmatoarele sisteme de operare:

Windows: Vista, XP, 7, 8 si 10;

MAC OS X: de la 10.5.11 in sus;

Linux: nu este mentionat exact care distributii;

Acest hotsport portabil include cateva optiuni pentru Securitate (firewall) printre care si Port Filtering, Port Forwarding, UPNP, DMZ, System Security. Daca este nevoie vom detalia in viitor fiecare optiune in parte.

Conexiunea de internet poate sa fie atat 3G cat si 4G, in functie de acoperirea Digi disponibila in zona in care ne aflam.

Router-ul wireless ZTE MF920V are o baterie de 2000 mAh.

Momentan nu am reusit sa intru in posesia acestui dispozitiv insa voi actualiza articolul cu informatii noi pe masura ce reusesc sa testez hotspot-ul din discutie.

Cartela se introduce cu cipul metalic in sus si coltul tesit in dreapta-sus, se va auzi un sunet “click” atunci cand va fi introdusa corect. Conectam dispozitivul ZTE la computer utilizand cablul micro-usb.

Dupa lansarea autorun-ului si instalarea aplicatiei LTE Mobile Hotspot vom fi redirectionati automat catre pagina de administrare a hotspot-ului, daca nu se intampla acest lucru putem accesa manual 192.168.0.1 (sau ufi.ztedevice.com).

Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS)

In partea de sus a interfetei avem tipul retelei (ex: LTE), reteaua (ex: Vodafone), nivelul semnalului, statusul conexiunii de date, statusul conexiunii wifi, starea cartelei si bateria.

Daca intampinati probleme sau aveti nevoie de informatii privind acest model, lasati un comentariu.

Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS)

Cum ne conectam la internet cu hotspotul ZTE MF920V?

Ne conectam la internet apasand pe butonul LTE/HSPA din mijloc iar pentru activarea hotspotului wifi accesam Settings – Enable Wi-Fi Switch.

Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS)

Daca nu functioneaza conectarea la internet, trebuie sa verificam (in functie de mesajul de eroare afisat) urmatoarele lucruri:

  • Sa fie cartela SIM introdusa corect (in bara de sus sa apara iconita reprezentativa valid sim card, precum se vede in imaginea de mai jos);
  • Sa fie activat butonul de conectare la internet (LTE/HSPA) din mijloc;
  • Pentru activarea hotspotului wireless, sa ne asiguram ca la Settings – Wi-Fi Switch avem Enable bifat;
  • Sa avem semnal;
  • Sa avem profilul de internet (APN) creat corespunzator: sectiunea My Router – Settings – APN; in imaginea atasata profilul de internet si setarile sunt aferente retelei Vodafone;

Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS) 2

In setiunea Access Device putem vedea dispozitivele conectate la hotspotul ZTE MF920V avand posibilitatea sa le blocam (odata blocate, apare mai jos in Black List)

Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS) 3

Din meniul My Router – Wi-Fi – Wi-Fi Settings avem mai multe optiuni printre care:

  • Activare/dezactivare hotspot wifi: Wi-Fi Switch
  • Multi SSID Switch: crearea mai multor SSID-uri (subretele) prin care putem imparti conexiunile wi-fi – de exemplu la birou dorim sa avem 2 SSID-uri, unul pe care se vor conecta angajatii si altul pe care se vor conecta clientii nostri;
  • WPS

Standardul suportat este 802.11 b/g/n iar banda 2.4 GHz.

Care sunt frecventele suportate de ZTE MF920V?

  • GSM 850/900: 35 dBm;
  • GSM 1800/1900: 32 dBm
  • UMTS 1/8: 25.7 dBm
  • LTE 1/3/7/8/20/38: 25.7 dBm

Hotspotul ZTE MF920V este compatibil cu retelele 4G Digi.

Pentru conectarea prin wireless de pe un alt dispozitiv (laptop/telefon/tableta) la hotspotul MF920V trebuie sa folosim parola de pe spatele echipamentului (aceasta se poate schimba din meniul WiFi Settings).

In sectiunea Statistics – Settings – putem activa Data Management si putem seta cateva optiuni de baza privind traficul efectuat.

De pe hotspotul ZTE MF920V putem citi/trimite SMS-uri, accesand sectiunea SMS.

Noul router wireless portabil ZTE MF920V 4G oferit de catre Digi (RCS & RDS) 4Din Device SMS – Settings putem configura numarul centrului de mesaje in caz ca nu este configurat automat pentru a putea trimite mesaje.

In plus, avem si optiunea Phonebook pentru a accesa agenda cartelei SIM.

In Advanced Settings avem urmatoarele optiuni avansate:

  • Power save: selectam suprafata pe care sa avem semnal wireless (short/medium/long) pentru a putea economisi baterie.
  • Router: aici putem modifica informatii despre retea (adresa IP, configurare server DHCP, dimensiune pachete MTU);
  • Firewall: Port Filtering, PortMapping, UPnP, DMZ
  • Update
  • Others: Reset, Restart, Backup & Restore, PIN Management, Fast Boot, DDNS Settings, USSD;

Bateria tine pana la 8 ore si putem sa conectam maxim 10 dispozitive pe acest hotspot.

Reteaua maxima suportata este LTE CAT4 (150 Mbps).

Selectand din pagina principala mobile, transformam interfata intr-o versiune optimizata pentru mobil.

Daca intampinati probleme sau aveti nevoie de informatii privind acest model, lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

32 COMENTARII

  1. Buna ziua!
    Nu știu daca Răspunde cineva dar încerc…
    In primul rând spun nevoia mea. Îmi trebuie un router mobil (cu sim, ca acesta din comentarii) pt o zona in care cablul – rețea optica -nu ajunge pe care sa il folosesc si ca echipament furnizor de wirless dar si cu fir( trebuie sa alimentez cu net un Dvr pt camere video).
    Am sunat la cei de la digi si au spus( de doua ori, 2 persoane diferite si a 3-a chiar intr%un magazin digi) ca la ei nu exista așa ceva. Mai sus însă citesc ca la digi exista acest aparat wirless mobil. Ce să înțeleg? Cine are dreptate?
    Si o alta întrebare, nicăieri nu se specifica distanța de la care poate fi interceptat semnalul wirless…știe cineva care este?
    Multumesc

    • Buna ziua,
      In reteaua Digi au fost distribuite atat stickuri 3G cat si hotspoturi 4G. Nu stiu daca inca se mai ofera, insa cu siguranta au fost oferite. Daca ei nu mai comercializeaza astfel de dispozitive, puteti achizitiona unul din comert, de exemplu de pe magazinele online de specialitate si luati un abonament de la Digi (doar cartela, fara dispozitiv) sau de la alt operator.
      Nu se specifica distanta deoarece depinde de cativa factori precum posibile interferente in zona sau numarul si structura peretilor prin care trece semnalul.
      Eu as face in felul urmator:
      -as cumpara un router 4G online, se gasesc pe magazinele gen eMag sau altele;
      -as opta pentru o cartela prepay de la Digi pentru a testa acest serviciu inainte de a face abonament, e posibil ca semnalul sa nu fie satisfacator in zona, valabil si pentru alti operatori;
      -daca sunt multumit de semnal si de router, trec de la prepay la abonament si il utilizez in continuare;
      -daca nu sunt multumit de semnal, testez alt operator;
      -daca nu sunt multumit de router, fac retur in termen de maxim 14 zile (produsele vandute de eMag – nu de vendori – au termen de retur 30 de zile);

      In plus, daca Digi nu mai ofera astfel de dispozitive, sunt alti operatori care inca o fac, de exemplu Orange sau Telekom (si Vodafone ofera insa nu sunt sigur daca ofera fara alte servicii de la ei).

  2. In spiritul comentariului lui Orosz, de comparare a celor doua abonamente, apare intrebarea: dispozitivul poate functiona cu un SIM aferent unui abonament voce (care are avantajul unui trafic mai generos (50GB vs 10/20GB), la un pret mai mic?

  3. Salut…am routerul acesta cumparat din afara…cat a avut cartela respectiva net ă funcționat acum ca am băgat alta cartela cu net nu se mai conectează…si nici nu ma pot loga pe pagina zte cu parola admin…imi tot da parola greșită…ce pot face?

    • Salut Iulian,
      Prima cartela de la ce operator era iar cartela pe care o ai acum intra in router de la ce operator este? E vorba de acelasi operator? Pentru ca daca este un alt operator, trebuie sa modifici setarile.

      • Salut Robert…operatorul cartelei era Telia din Suedia…cat a avut net a mers apoi sa oprit…apoi am incercat alta cartela tot de acolo si nu a mai mers…chestia e că zice ca se conectează dar ma baga pe pagina zte dar nu ma pot loga cu parola admin…acum in tara nu merge nici cu orange…deci nu stiu ce să-i fac…e nou modemul

        • Salut Iulian,
          Daca in acest moment ai cartela Orange in router, acceseaza intr-un browser interfata routerului (192.168.0.1), parola este admin, acceseaza Settings – Networks Settings (Connection Settings) – APN iar aici trebuie sa fie creat un profil Orange cu APN-ul: net. Daca nu este deja creat, adauga-l tu.

          • Da Robert am incercat asa cum zici tu dar nu se logheaza…imi tot da parola greșită cand bag admin…deci practic nu pot accesa interfața modemului…si dupa vreo 4 încercări gresit se blochează câte 5min

          • Daca iti da parola gresita cand incerci cu admin inseamna ca parola a fost schimbata, by default indiferent de unde cumperi acest model trebuie sa fie admin.
            Incearca revenirea la setarile fabricantului de la buton si incearca din nou cu parola admin.

  4. Am achizitionat acest stick-hotspot de pe emag, pretul este unul bun mai ales ca este mai mereu la reducere,am folosit pana acum doua conexiuni de internet (Orange si Digi), ambele 4G,functioneaza foarte bine,se conecteaza foarte rapid la retea iar viteza este foarte buna.
    La Digi am scos 80 mbps la un test de viteza pe speedtest.
    Baterie tine mult folosit in conditii de folosire frecventa si indelungata,nu poti sa ceri mai mult de atat de la el.
    raza de acoperire wifi este surprinzator de buna avand in vedere ca este un stik micut.
    Desi la emag apare ca are porturi wan si lan,nu are,cel putin nu modelul asta care l am cumparat eu.
    decat sa platesti chirie pentru el 2 ani de zile, mai bine il cumperi si tot banii aia ii dai dar iti ramane tie
    eu sunt foarte multumit de stickul asta mf920v,acum sa vad cat ma tine fara probleme.
    l am folosit si la tara pe undeva la 10 km de oras si semnalul era mai bun ca la telefon,deci e bun stickul.

    • Salut Albert,
      Multumim pentru descrierea produsului si pentru informatiile oferite, cu siguranta vor ajuta potentialii clienti interesati de acest produs, indiferent ca il vor achizitiona de pe eMag sau de la RCS & RDS.
      Ai dreptate cu suma respectiva, in 2 ani iti cam scoti banii pe acest stick si iti ramane tie in caz ca vrei sa-l folosesti in continuare cu alt provider (in caz ca doresti sa reziliezi abonamentul la Digi).

  5. Doresc sa utilizez internetul 4G de la Digi si am facut o comparatie intre abonamentul Activ Plus si abonamentul Optim Nelimitat.

    Activ Plus:
    -pret lunar 24.79 lei/luna (19.83 lei daca avem alte servicii de la RDS).
    -10 GB lunar in reteaua 3G.
    -20 GB lunar in reteaua 4G.

    Optim Nelimitat:
    -pret lunar aprox. 22.08 lei/luna (pretul scade daca avem 2, 3 sau 4 abonamente DigiMobil Optim Nelimitat).
    -10 GB lunar in reteaua 3G.
    -50 GB lunar in reteaua 4G.
    -minute nelimitate in retelele nationale.
    -SMS-uri nelimitate in reteaua Digi.
    -3000 minute internationale in UE si SEE.

    Concluzionand, este clar ca o cartela de voce cu Optim Nelimitat este mult mai utila decat o cartela doar cu date mobile, pentru stick. De ce as lua cartela de stick, care e diferenta? Tehnic cred ca sunt identice, ei zic ca vitezele maxime sunt aceleasi pentru aceste abonamente.

    • Singurul avantaj al abonamentului Activ Plus este ca iti dau un stick 3G in custodie si poti lua un hotspot 4G cu 10 lei / luna. Insa, avand in vedere ca un stick 3G il poti achizitiona la liber contra unui pret destul de redus iar hotspot-ul 4G il poti cumpara nou la un pret accesibil, atunci evident ca este mai util abonamentul Optim Nelimitat.