Orange incepe taxarea facturilor pe hartie
Orange Romania trece in tabara operatorilor de telecomunicatii care vor taxa trimiterea facturilor pe hartie (listate), conform informarilor trimise impreuna cu facturile aferente lunii aprilie.

Pe factura lunii aprilie vom vedea urmatorul mesaj daca primim facturile acasa, pe hartie: Incepand cu luna viitoare, pentru factura pe hartie se va percepe o taxa de tiparire in valoare de 0.595 euro TVA inclus. Te rugam sa citesti sectiunea „informatii modificari contractuale”.

Orange incepe taxarea facturilor pe hartie
Asadar, aceasta majorare de aproape 0.6 euro se va aplica doar clientilor Orange care primesc factura pe hartie, nu si celor care primesc factura in format electronic (pe adresa e-mail).

Activare factura electronica Orange
In reteaua Orange, activarea facturii electronice se poate face urmand acesti pasi: accesam platforma online MyOrange – Consum si Facturi – Facturi – Setari factura – Mai mult – selectam factura doar in format electronic si e-mail – Confirma. In urma selectarii acestei optiuni, nu vom mai fi taxati cei 0.595 euro pe luna pentru trimiterea facturilor pe hartie.

Reamintim ca Orange a majorat si pretul abonamentelor de televiziune prin satelit in prima luna a acestui an.

Orange nu este singurul operator care recurge la astfel de majorari pentru a convinge abonatii sa opteze pentru factura electronica, reamintim ca UPC (actuala Vodafone servicii fixe si TV) a anuntat inca din februarie 2019 majorarea taxei pentru trimiterea facturii pe hartie de la 1.50 lei la 1.92 lei pe luna.

Cel mai mare operator de servicii fixe de telecomunicatii din Romania, Digi (RCS & RDS), nu taxeaza inca trimiterea facturii acasa.

Toti operatorii majori de telecomunicatii au promovat in ultimii ani activarea facturii electronice pentru a economisi resurse in acest sens (hartie, combustibil, salarii angajati). Promovarea a fost facuta fie prin spoturi promotionale, fie prin concursuri, tombole sau actiuni de responsabilitate sociala.

Voi cum primiti facturile, in format electronic sau pe hartie? Va afecteaza noua taxa impusa de Orange pentru facturile trimise acasa, listate?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

  1. Este la limita legii aceasta practică, să obligi clientul să treacă pe online și să-i ceri bani pe factură tipărită. Dacă clientul nu le are cu internetul ce poate să facă că să-și plătească factura ????

    • Poate sa plateasca acei 0.595 euro pe luna, conform celor de la Orange.
      Nu vad nimic ilegal la aceasta practica insa trebuie anuntata si trebuie permisa rezilierea contractului in termen de maxim 30 de zile fara plata despagubirilor.

      • Se interzice dreptul la informare. Dacă un abonat nu știe informatica să-și facă cont pe internet nimeni nu are dreptul să-l priveze de factura tipărită mai ales daca omul este corect și este la zi cu plata. Mi se pare un abuz și dpmdv nu stiu de ce ANPC nu intră pe fir. Nu toți abonații corecți cu plata la zi stiu să umble cu calculatorul smartphone să navigheze pe internet să-și facă cont online și să obțină factură online

        • Motivul ăla absurd ” Sa nu mai distrugem pădurile cu factură tipărită ” atinge limita absurdului, a prostiei… atâta timp cât în țaras-au tăiat în draci pădurile și au ajuns la străini pentru fabricile de mobila de acolo

          • Motivul este absurd pentru tine, daca unii taie in draci padurile nu inseamna ca toti ar trebui sa iroseasca resurse peste tot, doar pentru ca asa o fac unii. Asta e mentalitate de clasa a 4-a din punctul meu de vedere, „eu de ce nu pot sa fac asta daca Georgel face la fel?”.

          • Dreptul la informare este GRATUIT din câte știu în țara asta. Factură este un drept la informare asupra la ce ai de plata pentru niște servicii. Mai citeste bazele dreptului civil 😉 Ca lumea nu știe, abonatul în speță asta dpmdv nu mă privește, mie dacă DIGI m-ar obliga la factură online fii convins că știu ce trebuie să fac să rămână tipărită multă vreme de acum încolo 😉

          • Dreptul la informare, conform codului civil, face referire la informatiile DE INTERES PUBLIC.
            Daca tu insisti ca ai dreptate, fa-le sesizare celor de la Orange iar ulterior catre ANCOM, poate reusesti sa schimbi regulile celor 3 operatori majori care fac asta.