Orange Romania si Orange Romania Communications au acum (aproape) aceeasi grila TV
Astazi, 19 martie, operatorul de cablu Orange Romania a introdus in grila digitala pe retea proprie mai multe posturi. Posturile care au intrat astazi in grila se afla si in grila Orange Romania Communications (fostul Telekom Romania Communications). De astazi a inceput unificarea grilelor celor doi operatori, Orange Romania si Orange Romania Communications  si pe cablu, la scurt timp dupa ce au fost facute modificari asemanatoare si pe DTH.

Diferenta dintre cele doua grile o fac posturile Discovery care nu sunt disponibile abonatilor Orange Romania Communications (cablu si DTH), acestea fiind disponibile doar abonatilor Orange Romania care folosesc acelasi satelit. Iata care sunt modificarile efectuate de Orange Romania in grila de cablu digital, pe infrastructura proprie.

Pe 14 martie au iesit 3 posturi din pachetul Magic Night si canalele TVR International, Antena International, Arcadia World HD si Kapital TV, canale ce se aflau in pachetul Esential.

Orange Romania si Orange Romania Communications au acum (aproape) aceeasi grila TV

Pe 19 martie au intrat in pachetul Esential Columna TV (51), TV Sud Est (52), MDI (50), Sport Extra HD (317), Bollywood Clasic (537), FilmBox Premium (521), Timeless Dizi Channel HD (524), Mooz Ro (718) si Mooz Hits (717). In pachetul Premium au intrat Fast& FunBox HD (316), Bollywood Film (536), FilmBox Stars  523), Stingray iConcerts HD (710). In pachetul Magic Night au intrat 4 canale pe pozitiile 853, 854, 855 si 856. In pachetul Hungarian a intrat M4 Sport.

Grila de canale digitala pe retea proprie Orange Romania poate fi consultata si pe site-ul Orange. Pentru a receptiona noile canale, abonatii Orange Romania trebuie sa inchida si sa redeschida receptorul de cablu digital. Cei care au smartcam introdus in televizor trebuie sa dea o noua cautare totala a grilei digitale.

Pretul abonamentului va ramane acelasi, adica pachetul Esential (143 de canale) costa 42 de lei iar pachetul TV Premium costa 47 lei.

Orange Romania ofera o gama larga de servicii, cum ar fi: cablu tv, internet fix, telefonie fixa, telefonie mobila, internet mobil si televiziune rin satelit. Aceste servicii sunt oferite la preturi acceptabile. In functie de vechimea in retea, un abonat poate primi serviciile Orange Romania la preturi promotionale.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

49 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg cum nu introduc in grilele tv din Romania programe in limba spaniola, nu am vazut decat in grila Vodafone 24h si TVEi. Spaniola limba care se invata si la scoli in Romania, a doua limba de circulatie internationala dupa engleza. Si totusi, nu in Romania. Proiectam steagul Spaniei pe cladirea parlamentului Romaniei dar nu, la tv limba spaniola nu exista decat in unele telenovele. Duse sunt vremurile cand TVR2 prelua in direct telejurnalul TVE de la ora 16, ora Romaniei. Au existat si astfel de vremuri. Stiu ca acum exista IPTV, Youtube dar totusi, ma gandeam, intrebam decidentii din domeniu…

  2. La Digi pe cablu digital nu au băgat nici un canal nou din lista must carry de anul acesta.Oare de ce? Ce știi Domnu Gorilla vor băga canale noi în grilă

    • Toti operatorii de cablu respecta legea CNA privind principiul must carry adica procentul de 25% din lista de canale trebuie sa fie compus din canale din acea lista. Asa ca operatorii pot decide daca/ si ce canale vor introduce in grila lor din restul de canale din acea lista. Asa cum am mai scris eu stiu ( de la reprezentantii posturilor) ca vor intra si la digi canalele Apollonia Atomic Academy si probabil Disco Mix ( aici nu sunt 100% sigur din cauza micului incident dintre digi si best in privinta postului Party Mix HD).

    • Bai omule, ești culmea. Chiar și pe un articol exclusiv orange, vorbiți despre digi? Nu e destul ca pe zvonuri, 90% se vorbește despre digi?

      • Eu văd cum ne explică fanii Digi că este ieftin și bun pachetul de net și tv de la ei. Citesc și mă crucesc. M-am mutat într-o locație și nu aveam acolo net și tv de la OROC, iar uitându-mă pe site-ul Digi, am găsit o ofertă cu vreo 70 de lei pe lună, iar la OROC este la 2 euro ( cu net de 500 din tv Esențial). Cei de la OROC mi-au zis că vor trage în locația respectivă fibră în lunile următoare și am luat decizia să mai aștept ( pentru că nu stau decât temporar acolo). Mă uit peste tot și mă crucesc cum scriu unii că e ieftin , stabil, bun, etc. Eu am avut vreo 8 ani cablu de la RDS și erau mereu Doreii la intervenție, pentru că aproape lunar erau probleme. Să spui că totul este extraordinar la Digi, mi se pare total aiurea. Chiar salariații lor spun că folosesc cele mai slabe echipamente și de aia sunt atâtea intervenții. Eu, la OROC, in 6 ani, nu am avut niciodată probleme cu netul sau tv-ul. Mai am o locație cu ORO fibră și sunt extrem de mulțumit! Mai lăsati-mă cu Digi al vostru peste tot, pe toate topicurile!

        • O singura corectie domnule Anonim. Internetul si tv-ul la ORO costa 2 euro daca ai abonament de mobil de minim 8 euro si o vechime in retea de minim 1 an. In timp ce la Digi tv + internet de 1000 costa 70 lei .Adica 26 analog (unde poti vedea 180 canale digitale) + internet de 1000 50 lei. Deci care este avantajul. Nu mai spun reteaua de rahat a celor de la OC. Asa va place voua astora cu retentii la marele OC sa nu spuneti tot adevarul decat pe jumatate doar ce va convine. Da este adevarat poate ca Digi ofera echipamente de rahat, insa preturile sunt scrise pe site fara perdea nu cum face OC/ ORO si Vodafone.

          • Depinde de zonă, pe zona mea primești oferta la 2 euro pe lună fără a avea abonament de mobil sau cartelă prepay, doar in magazine, nu sunt agent de teren la Orange.

          • Sunt destui care fac la 2 euro fără să fie abonați. Ce scriu pe site cei de la Digi? Eu am luat net de 1000 și mergea pe wifi cu 50-60 și mi-au spus că trebuie să plătesc alt router sau chirie. Ei mint mai rău ca ORO/ OROC . Ăstia oferă net de 500 și ai vreo 465 pe wifi. Restul sunt povesti! Și dacă aș lua la prețul standard ies mai ieftin. Da, pe mobil sunt mai ieftini, dar nu pe fix. Eu nu as da Orange pe Digi la nimic, dar fiecare crede ce vrea. Am văzut că aici nu e bine să spui decât de bine de Digi!

          • În privința grulei, Digi e avantajos că are posturile proprii(foarte bune chiar), BBC First , Love Nature 4K, AMC HD, HGTV.

            În schimb , ORO are cel mai complex pachet de documentare, la Sport acoperă aproape toate nișele, unele neacoperite la Digi (excepție făcând doar tenisul pe care îl are Digi în exclusivitate), 10 canale de la SPI (nu sunt foarte Wow, dar uneori găsești ceva interesant, mai ales pe FilmBox Premium), MTV Live HD, Balkanika, Stingray IConcerts HD, pachet Maghiar care acoperă toate genurile, pachet de adult format din 6 posturi (față de unu la Digi), mai multe posturi HD.

            În concluzie, Orange se ține tare la capitolul grilă, însă Digi compensează cu canalele proprii (mai ales Digi 4K, cele de documentare și Film Now). Analiza e făcută strict cu ORO, deoarece OC încă are o grilă muci. (Că tot ziceai acum ceva timp de ieșiri , dl Gorila, nu știu cât va mai fi cazul , poate doar BBC , U HD și Digi 24 HD. Ce au avut de scos, au scos în ultimul timp: Arcadia World HD, Dorcel XXX HD, Redlight HD, Antena Internațional HD, TVR Internațional, cele 3 posturi Trace, AMC HD și au trecut 4 starvuri din must carry +Tv5 Monde la SD).

          • Gorila Fiber1000 la Digi este 40 de lei nu 50 de lei cum ai scris. Daca iei analogic (si vezi si digital la liber pachetul de baza) si fiber1000 platesti 66 lei, nu 76 lei

        • Tu bati campiile la greu. Nu stiu ce varsta ai tu sau decand interactionezi cu fine de cablu, dar cert e ca eu am „digi” din 1995. Iar orange de 4 luni. Cred ca sunt in masura sa emit pareri (sa nu-ti mai zic ca am lucrat 12 ani la digi si 3 la orange)… Digi sta cel mai bine la infrastructura net+tv, au o stabilitate ridicata a serviciilor (au si minusurile lor, manevrele cu grila tv) iar orange cu acoperire (oficiala) de 12% plus reteaua telekom (incredibil de proasta) nu vi tu sa emiti niste catastrofe de pareri de utilizator ocazional.

          • Catastrofe de păreri?
            Eu spun din propria mea experiență, iar cea cu Digi a fost catastrofă. Iar că vârstă, am peste 50 de ani. Deci, hai să fim civilizați și să nu mai spunem despre părerile altora că sunt catastrofe! Am spus de multă vreme că pe acest blog nu trebuie să spui nimic de Digi de rău, că vor sări că arși unii! Pe mine nu mă interesează decât ce văd eu, iar părerile altora doar le respect, când sunt spuse în mod civilizat. Din punctul meu de vedere, Digi stă bine pe infrastructură, dar are echipamente slabe, iar Orange, pe rețeaua proprie e mult peste. Da, nu este extinsă, dar sunt utilizator al ambelor categorii și e foarte stabilă, chiar și cea a OROC. Restul, că ești angajat sau nu, treaba dumitale. Eu am vorbit cu angajați ai RDS care spuneau că e praf rețeaua lor și că sunt prost plătiți etc. În fine, nu mă interesează, să fie sănătoși, dar eu nu mâ mai duc la ei niciodată, că nu mai vreau net de 1000 cu router cumpărat pe banii mei. La ORO am de 1,8 Gbps, cu ont ZTE gratis.
            Să auzim numai de bine!

  3. Din ce în ce mai rău, dacă am înțeles corect!
    La ORC (fostul Telekom) nu a revenit pachetul Discovery, nici Eurosport, iar BBC (inclusiv Earth?) și Mezzo nu mai e nici la Orange parcă scrie cineva!
    Să adune toate canalele proaste, că de documentare n-avem nevoie!

      • Chestia aceasta a fost impusa de UE ( chestia cu implementarea must carry pe DTH Italia Franta Germania au pe DTH canale din lista must carry). In 2-3 ani UE va impune si liberalizarea pietei DVBT-2. Aceasta piata DVBT-2 a fost prost inteleasa de romani, s-au descurcat mai bine moldovenii decat noi.

    • Nu. Asa cum am mai spus toti operatorii indeplinesc cerinta de 25% impusa de lege. Asa ca operatorii pot selecta ce canale introduc in grile lor din restul listei must carry

      • Păi nu parcă se unificau grilele? Atomic Academy și Melos TV sunt singurele canale must carry Lipsă de la OROC. La ORO sunt. Dacă e să se unifice, de ce cele 2 ar fi date la o parte? Sau dacă vor ieși și de la oro, de ce le-au mai băgat?

        • Se unifica grilele insa cele doua firme vor fi separate ( nume diferite). Toti cablistii respecta legea cu acel barem de 25% obligatoriu. Ce depaseste acel barem operatorii pot sa isi aleaga ce canale sa introduca. Asa cum nici NextGen nu avea o grila asemanatoare 100% cu cea a Telekomului asa se va intampla si in acest caz intre OC si ORO. Grila va fi asemanatoare 98% intre cele 2 companii.

    • De ce să intre? N-au mai nimic în plus față de OS și PS. PS are cele mai multe exclusivități. Odată ce avem PS și OS, care deja au mult conținut identic, la ce ne mai trebuie și DS? De fapt, tot ce trebuie e să intre odată Eurosport pe OROC.

      • Hora TV e deținut de Digi , astfel este disponibil exclusiv la ei. Nici dacă ar încerca să-l distribuie și altor operatori, aceștia n-ar accepta. Vezi că abia acceptă Digi 24 și cele 3 canale de muzică în grile. Excluzând Orange care, pentru moment , sunt o excepție, Vodă și OROC le au în SD. În plus, când abia intrase Digi 24 în must carry, Vodafone, la acea vreme UPC, s-a opus și a tras mult de timp până că să-l introducă.

  4. JimJam, History HD, Viasat Nature HD, AMC, AXN HD, Epic Drama HD, FilmBox śi FilmBox Extra HD sunt acum disponibile śi abonaților pachetului ESENțIAL!!!

    • Faceti treaba aceasta ina va spun ca nu se va rezolva nimic. De ce? Asa cum v-am pus un operator nu va asigura pe viata transmisia a nici unui post tv . Ei va asigura prin contract doar un minim numar de canale.

  5. Grilele încă diferă destul de mult.

    OROC are CGTN, Bloomberg, Canal 33 HD(SD la ORO), TeenNick, Nickelodeon Europe HD, Mooz HD, Magic TV HD (SD la oro), Rock TV HD(SD LA ORO), Party Mix HD (SD LA ORO) Stingray Classica HD, MTV 80s, MTV 90s, Fashion TV HD, Travel XP HD, Fashion TV International, Babes TV, Reality Kings, Penthouse Passion HD, Penthouse Reality TV Bang Bros HD și Itsy Bitsy FM , care nu se regăsesc în grila ORO. (cel mai probabil vor fi scoase când vor umbla la grilă)

    De asemenea, diferența mai mare vine când vorbim de grila ORO, care are în plus față de OROC următoarele canale: Profi 24, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Timișoara, TVR Târgu-Mureș, TVR Iași, Cromtel HD, Columna TV, TV Sud Est, MDI TV, VTV România, VP-TV, Alba Carolina TV HD, BBC World News HD, Job TV, Da Vinci HD, Realitatea Sportivă HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, The Fishing & Hunting Channel HD, Motorvision HD, Prima 4K, Eurosport 4K, Animal Planet HD, Love Nature HD, Museum HD, Discovery HD, ID HD, BBC Earth HD, FilmBox Extra HD, Atomic Academy, Melos TV, Mezzo, Mezzo Live HD, FashionBox HD, MyZen HD, Realitatea Star HD, TLC HD, Travel Channel HD, Zoom TV HD, Eroxxx HD, RTL Három, RTL Gold, Sorozat+, Muzsika TV, Film 4, Galaxy 4, Duna World HD, M4 Sport, M5 HD, TV 2, Super TV 2 și Székelyföld TV , la care se adaugă și următoarele canale care sunt HD la ORO și SD la OROC : Etno HD, Tele Moldova+ HD, TV City HD, B1 HD, Euronews România HD, Digi 24 HD, DW English HD, Tra La La HD, U TV HD, Taraf HD, Alfa Omega TV HD, Trinitas HD, Exploris HD, Hustler HD și Erdely TV.

    Așadar, grilele încă nu sunt prea asemănătoare. 🙂

    • Inca nu s-a terminat scoaterea si introducerea de canale . Insa grilele vor fi asemanatoare. Pana pe 31 mai se va umbla constant la grile. Ce ai enumerat dumneata in mare parte din canale sunt la ambii operatori ca intr-o parte sunt sd si in alta HD asta nu conteaza. In acest moment 80% din grilele nationale ale celoe 2 operatori sunt identice. Posturile locale si regionale vor fi scoase din grila nationala ORO in momentul cand se vor lega de headendurile locale ale telekomului actualul OC.

      • Mai degrabă aș crede că ORO va renunța la frecvența locala de la OROC decât să cred că vor scoate localele din grila națională, și vin cu 2 argumente care să-mi susțină opinia
        1- dacă aveau acest plan, Orange nu mai tot continuau cu introducerea de locale în grila națională. Din moment ce au explicat celor de la CNA situația, și aceștia au acceptat-o, nu înțeleg de ce încă continuă să introducă locale dacă le vor scoate.
        2- dacă aveau de când să păstreze canale locale pe frecvențe naționale, de ce nu se mai ocupă de acele frecvențe? Tele Moldova+ are luni de zile de când e național și încă e în grila, în zona Moldovei. În plus, faza cu 2 locale și 2 regionale în fiecare județ nu se respectă deloc. Eu , fiind într-un județ din Moldova, nu am acces la niciun canal din județul meu, deși există mai multe, însă am acces doar la canale regionale, dar și LOCALE , din Iași. La fel este în aproape toate județele din regiune. De ce nu se respectă? Dacă tot afirmi că vor păstra această frecvență(aceeași frecvență este valabilă în toate județele pentru posturi locale ), de ce nu investesc în ea ?

        • Gabryel in primul rand ORO incalca legea introducand canale regionale si locale in grila nationala. 2 Legea este incalcata cu acordul CNA. 3 In sedinta trecuta ORO a instiintat CNA ca nu poate introduce posturile locale si regionale pe DTH pentru ca nu ii lasa legea ca posturile regionale ar deveni nationale iar acestea nu au licente nationala . 4 In judetele unde va exista si retea ORO si retea OC abonatii ORO vor fi legati de headendul local OC si atunci canalele din judetul respectiv nu vor mai fi vazute de toti abonatii ORO din toata tara ci doar de abonatii ORO din judetul respectiv. 5 In judetele unde nu vor fi retele OC si ORO canalele din acele judete se vor vedea la ORO in grila nationala ca pana acum. Ca o parere personala : S-au unificat grilele pentru ca ORO sa nu mai investeasca in retele de cablu in judetele unde OC are deja retea. Sa nu mai zica viitorii abonati ORO ca nu ma abonez la voi ca nu aveti retea ORO ci retea OC in judet si nu aveti postul x .

      • Când o sa avem exact același canale la toți abonații Orange TV satelit inclusiv cei vechi și cei noi preluați de la telekom?