Stirile din IT din aceasta saptamana:
- Toate sistemele ING au picat
- Note 7 continua sa explodeze
- iOS 10 lansat direct cu probleme
- Google plateste 350.000 $ pentru cine sparge Nexus
Toate sistemele ING picate.
Bancomate, carduri, tranzactii online etc., toate au fost moarte la ING in aceasta saptamana. Toate sistemele ING au fost ‘down’ timp de aproximativ 10 ore in data de 10 septembrie 2016.
Explicatia bancii nu a intarziat sa apara. Acestia au declarat ca problemele au aparut in momentul cand, in datacenter se testa un sistem nou de stingere a incendiilor. Datorita tevilor prea mici, presiunea formata in urma eliberarii unui aer menit sa stinga incendiile, a generat o vibratie care s-a dovedit distrugatoare pentru hard disk-urile din datacenterul ING.
Din pacate, nici sistemele de e-mail nu au functionat asa ca oficialii bancii nu au putut sa-si informeze clientii cu privire la starea problemelor.
Ing a declarat ca va returna tuturor clientilor comisioanele taxate in urma tranzactiilor la alte banci.
Note 7 continua sa explodeze
Desi se declarase initial ca doar cateva loturi au probleme ‘mici’ cu bateria (explodeaza cand este la incarcat), acum se pare ca tot mai multe telefoane explodeaza. Desi nu toate telefoanele au probleme (ci un anumit model de baterie ce nu este prezent pe toate telefoanele Note 7), Samsung a luat totusi decizia de a inlocui orice Note 7 trimis inapoi sau va returna valoarea de bani.
Chiar daca sunt convins ca nu si-ar dori asta, Samsung recomanda returnarea oricarui telefon Note 7 iar cine refuza returul, va pastra telefonul pe propriul risc.
iOS 10 lansat direct cu probleme
Nici nu s-a lansat bine update-ul la iOS 10 ca marea majoritate a proceselor de update a esuat. Din fericire telefoanele nu au fost afectate iar update-ul a putut fi reluat. Dupa ce a fost publicat, update-ul iOS 10 a fost disponibil doar pentru cateva ore. dupa care a fost sters din cauza problemelor masive aparute.
Oficialii Apple au declarat ca toata problema a fost cauzata de un server iar acum update-ul se poate face in siguranta.
Google plateste 350.000 $ pentru cine sparge Nexus
Pentru a testa securitatea telefoanelor, Google aplica mereu astfel de tactici. Ei bine, acum o astfel de tactica are denumirea de Proiectul Zero iar obiectivul principal este spargerea securitatii unui telefon Nexus. Chiar daca oricum nu este usor, Google pune si cateva conditii. Una dintre ele este ca hackerul sa nu cunoasca decat numarul de telefon si contul de email asociat androidului instalat pe respectivul dispozitiv, iar cea de-a doua conditie este ca telefonul sa fie spart doar prin accesarea unor coduri venite prin sms sau email.
Google a mai folosit aceasta strategie pentru a testa securitatea browserului Chrome. Totusi acesta a putut fi spart destul de repede iar castigatorul a plecat acasa cu toti banii si cu mandria ca a reusit sa sparga un produs Google.