Sharkfest – program National Geographic Wild
In luna iulie, postul de televiziune National Geographic Wild a pregatit o serie de documentare in cadrul unui program numit Sharkfest. Documentarele din cadrul acestui program vor fi difuzate toata luna iulie in zilele de sambata si duminica. In acest material vom detalia cele mai interesante documentare difuzate luna aceasta.
Serpii la oras – din 6 iulie, de la ora 19, in fiecare zi de miercuri. Simon si Siox sunt doi vanatori care vaneaza serpi ce sunt lasati liberi prin oras. Cei doi experti vor sa invete un ucenic sa vaneze serpi foarte periculosi. Aceste capturi sunt facute in cele mai hazlii situati.
Iata care sunt documentarele care vor fi difuzate pe parcursul lunii iulie in cadrul programului Sharkfest, pe National Geoghrafic Wild.
Falci versus Barci – 2 iulie, la ora 19. In cadrul acestui documentar, doctorii Mike Heithaus si Sara Casareto vor sa afle de ce rechinii ataca diferite barci. Cei doi doctori analizeaza o serie de filmulete cu atacurile rechinilor care sunt virale pe internet.
Pui de Rechin – 2 iulie, ora 20. In cadrul acestui documentar vom vedea cum se dezvolta puii de rechini avand in vedere ca parintii puilor de rechini nu ii ajuta mai deloc sa se dezvolte, puii se vor descurca singuri. In oceanele Terrei sunt peste 500 de specii de rechini. Aceste specii cresc si se dezvolta in moduri diverse si interesante.
Sharkfest – program National Geographic Wild
Cand rechinii ataca – 2 iulie, ora 21. In acest documentar, cativa specialisti vor analiza cauzele atacurilor rechinilor asupra oamenilor atunci cand acestia sunt in oceane. Aceste atacuri asupra oamenilor se petrec de cele mai multe ori in America de Nord.
Rechini Camuflati – 3 iulie, ora 19. Acest documentar va raspunde la intrebarea Pot rechinii sa isi schimbe culoarea dupa bunul plac pentru a deveni cei mai iscusiti pradatori? Diversi oameni de stiinta fac experimente inovatoare. Doctorii Ryan Johnson si Doctorul Gibbs Kuguru spera sa surprinda schimbarea culorii pigmentate in timp real pentru a intelege modul in care rechinii manipuleaza celulele pielii pentru a porni camuflajul.
Falci: Numaratoarea – 3 iulie, ora 20 .In California, numarul intalnirilor dintre oameni si rechini s-au inmultit alarmant. O echipa de experti se duc intr-un loc unde sunt cei mai multi rechini care pot sa se intalneasca cu oameni. Aceasta zona a fost descoperita recent si se afla foarte aproape de plajele californiene. Expertii vor sa afle ce ii determina pe pradatori sa locuiasca aproape de plajele populate de oameni.
Invazia Falcilor – 9 iulie, ora 19. In acest documentar vom vedea ca cei mai periculosi pradatori pot invada terenuri de golf, lacuri si piscine. Pe baza filmuletelor puse la dispozitie de diferiti oameni, expertii vor analiza cum si de ce rechinii par dispusi sa se intalneasca cu oameni in locuri din ce in ce mai neobisnuite unde teoretic nu ar trebui sa existe rechini.
Misterele Rechinilor din Maui – 9 iulie, ora 20. In fiecare an, tot mai multi rechini tigru se aduna in Maiu. Expertii se vor scufunda si vor sta fata in fata cu aceasta specie de rechini pentru a gasi probe care sa raspunda la intrebarea Care sunt motivele pentru care din ce in ce mai multi rechini se aduna in apele din apropierea zonei Maui?
Rechini: influenta lunara – 10 iulie, ora 19. Luna are o influenta asupra unor specii acvatice insa nu se stie daca luna ii influenteaza si pe rechini. Un om de stiinta doreste sa cerceteze daca luna ii influenteaza pe rechini si daca sunt influentati doar rechinii-ciocan sau si alte specii.
Reginele Rechin – 10 iulie, ora 20. In regnul animal, in cadrul mai multor specii, masculul este dominant. Oare in ocean este valabila aceasta regula? Oamenii de stinta vor sa cerceteze si sa vada daca cei mai periculosi rechini sunt masculi sau femele. Aceste cercetari se desfasoara in diverse locuri din Africa de Sud si Maldive.
Rechini Gurmanzi – 16 iulie, ora 19. Foamea si curiozitatea ii face pe rechini sa manance diverse precum hipopotami, crocodili sau obiecte.
Sharkfest – program National Geographic Wild
Cel mai mare rechin-ciocan – 16 iulie, ora 20. Numeroase rapoarte despre rechinii ciocan au pus la indoiala dimensiunea reala a acestei specii. O echipa de cercetatori din Florida a plecat in cautarea celui mai mare rechin ciocan.
Rechini Zburatori – 17 iulie, ora 19. Cu ajutorul dronelor, americanii vor descoperi ca rechinii traiesc din ce in ce mai aproape de oameni, de plajele populate de acestia.
Atuuri de Rechini – 17 iulie, ora 20. Doua echipe de experti vor cerceta superputerile rechinilor, viteza si forta muscaturii. In California, Andy Casagrande vrea sa vada care este cea mai mare viteza pe care o poate atinge un rechin. In Bahamas, Brocq Maxey cerceteaza care este forta muscaturii rechinului.
Dosarele Atacurilor de Rechin – 23 iulie, ora 19. Oamenii de stinta folosesc cele mai avansate tehnologii pentru a cerceta cele mai dramatice atacuri ale rechinilor. Expertii vor raspunde la urmatoarele intrebari: de ce ataca rechinii epavele? rechinii intra in mediile urbane? sunt rechinii purtatori de pui dispusi sa ucida? de ce rechinii ataca predominant barbati?
Sharkfest – program National Geographic Wild
Marele alb versus rechinul tigru – 23 iulie, ora 21. Oamenii de stinta sunt mirati de ce orcile ataca rechinul alb pentru ficatul lor. Aceste atacuri au fost observate in trei regiuni diferite: California, Africa de Sud si Australia. Expertii vor sa afle cum comunica rechinii albi cu rudele lor atunci cand ii ataca orcile ucigase.
Rechinul din curte – 24 iulie, ora 21. Din cauza incalzirii apelor si schimbarii climatice, rechinii taur se extind in oceane, ape, salamandre si rauri.
Urzeala Rechinilor – 30 iulie, ora 21. In zece competitii, expertii vor demonstra care specie a rechinilor este conducatorul marilor libere. In aceste competitii, Marele Alb este favoritul dar oare el poate sa il intreaca la viteza pe rechinul Mako? Poate tine pasul cu pofta de mancare care o are rechinul – balena?
Rechini impotriva lumii – 31 iulie, ora 18. Rechinii au probleme serioase cu toata lumea, balenele, tonul, surferii si inotatorii. In toate confruntarile, rechinii demonstreaza ca sunt unicii supravietuitori.
Balena ucigasa contra rechini – 31 iulie, ora 21. Marele Alb si rechinul Tigru sunt cele mai periculoase specii din ocean. Aceste specii pot creste pana la 6 metri lungime sau mai mult. Doua echipe de cercetatori se vor scufunda pentru a descoperi secretele acestor doua creaturi.