Vodafone introduce o clauza prin care mareste anual pretul abonamentului
Operatorul de telecomunicatii Vodafone Romania si-a instiintat abonatii ca incepand cu factura din luna octombrie, se va mari pretul abonamentului de telefonie mobila de la 1 pana la 3 euro. Insa, aceasta marire de pret vine si cu beneficii. Iata care sunt, pe scurt, modificarile contractului serviciilor mobile.

Abonatii care aveau abonamentul de 5 euro, din luna octombrie vor beneficia de abonamentul Red 15 la pretul de 6 euro. In acest abonament sunt incluse urmatoarele beneficii:

  • minute si SMS-uri nelimitate in orice retea nationala si in roaming SEE
  • 600 minute internationale in retelele mobile si fixe din Spatiul Economic European si catre retelele fixe si mobile din Canada si SUA

Acesta scumpire vin in contextul in care toate celelalte servicii care deservesc furnizarea serviciilor mobile s-au scumpit.

O alta modificare este legata de factura tiparita care va costa 1 euro cu TVA. Acest tarif nu se aplica daca abonatii opteaza pentru factura electronica. Pentru a avea factura electronica, abonatii trebuie sa isi faca cont pe MyVodafone.

Vodafone introduce o clauza prin care mareste anual pretul abonamentului

In cazul in care serviciile mobile sunt suspendate pentru neplata, taxa de reconectare va costa 3 euro, TVA inclus. De asemenea, in contractul dintre Vodafone si abonatii sai va aparea o noua clauza in care se specifica urmatoarele: din cauza inflatiei, Vodafone va mari pretul facturii in fiecare an cu 3%.

Tarifele standard nationale de voce, SMS si internet mobil vor creste astfel: 0,2 euro minutul, 0,05 euro SMS-ul catre orice retea nationala, 5 euro/ 5 GB internet pe mobil national indiferent de traficul consumat.

Abonatii serviciilor fixe au primit, de asemenea, odata cu factura de pe luna aceasta o instiintare in care li se comunica faptul ca din 1 noiembrie preturile serviciilor fixe (televiziune, internet si telefonie fixa) va creste cu 14,85 RON. Motivul acestei cresteri este reprezentat de faptul ca, pretul serviciilor care deservesc furnizarea serviciilor fixe s-a scumpit.

Taxa pentru factura tiparita va creste si ea ajungand la suma de 1 euro. In cazul in care serviciile fixe sunt suspendate pentru neplata facturilor, taxa de reconectare va fi de 14,85 lei. Din cauza inflatiei, pretul abonamentului va creste in fiecare an cu 3%.

Aceste modificari vor intra in vigoare din luna noiembrie. Abonatii serviciilor fixe care nu sunt de acord cu aceste scumpiri pot denunta unilateral contractul printr-o cerere depusa in magazinele Vodafone sau sunand la departamentul Relatii Clientii. Aceasta cerere de reziliere se va depune in termen de 30 de zile de la primirea instiintarii.

Trebuie specificat faptul ca, de ieri de cand s-au trimis facturile, multi abonati au sunat la Relatii Clientii si au obtinut reduceri in functie de vechimea abonatului in reteaua fixa UPC / Vodafone. In luna iulie, Vodafone Romania a scumpit si pretul extraoptiunii Maxpak.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

20 COMENTARII

  1. aparent clauza respectiva pare abuziva conform directivelor europene. instiintarea s-a primit doar pe SMS ? sau si prin alte modalitati. mama mea varstnica s-a trezit fara nici o iinstiintare cu abonamentul schimbat (nu marit) de la red 9 la red 11. am incercat sa corectam eroarea, cu vodafon emailuri telefoane fara succes.retrimiterea sms s-a refuzat. va rog tare mult sa postati un screenshot la mesaj sau sa imi trimiteti informatia prin email: ***** multumesc

  2. Vodafone trebuie sa renunțe la multe posturi HD sau posturi internaționale cum ar fi Al Jazeera are doua variante și multe alte posturi cantitate nu neapărat calitate

    • Pentru primul anonim poate sd nu hd, din partea mea all jazira poate sa dispara de tot din grila, promoveaza terorisme si propaganda prin stiriile lor.

  3. Din ce pana calului este făcută hârtia aia pentru factura tipărită de ajunge să coste câteva foi tipărite 5 euro plus TVA? Dacă nu era Digi plăteam niște preturi operatorilor ăștia străini de ne rupeau buzunarele. În Ungaria Digi a picat ajungând la stat, și-n România se încearcă ceva asemănător cu lista aia a lor must carry si grila tematica de-i amendează într-una

      • Scuze, 5 lei, din care peleu’ de cal este făcută hârtia aia sa ajungă la prețul acesta. A ajuns câteva foi tipărite sa coste 5 lei. Normal este un abuz, dreptul la informare în tara asta din care știu este „încă ” GRATUIT, iar instituțiile statului nu fac nimic împotriva acestei practici abuzive, sa ceri 5 lei plus TVA ca sa informezi abonatul cât are de plată