ZTE F625 si F620 oferite de Digi RCS – RDS
ZTE F620, F625A si F625G sunt trei modele mai vechi de ONT-uri oferite pentru reteaua de fibra optica, in acest articol vom mentiona cateva informatii care pot fi utile. Aceste echipamente sunt, de regula, stabile desi sunt destul de vechi.

ZTE ZXHN F620 este printre primele modele de ONT-uri ZTE oferite de RCS – RDS (posibil sa fie chiar primul), are 4 porturi LAN (conform abonatilor Digi, doar unul functioneaza) si nu suporta wifi. O alta informatie importanta este ca nu putem accesa interfata de administrare a modelului F620, daca dorim utilizarea functiilor unui router, este necesar sa achizitionam un router pe care sa il conectam la ZTE.

ZTE ZXHN F625A si F625G sunt similare modelului F620, nu se poate accesa interfata de administrare a echipamentelor si nu au functie wifi. Spre deosebire deF620 , cele doua modele ZTE F625 au port pentru cablu TV (CATV).

Principala diferenta intre F625A si F625G o reprezinta porturile LAN. Desi ambele modele au 4 porturi LAN, F625A are un singur port Gigabit spre deosebire de F625G care are toate porturile Gibabit.

Neavand posibilitatea sa accesam interfata de administrare a echipamentelor ZTE, nu vom putea configura si utiliza serviciul port forwarding pentru a deschide un port in internet. Daca avem nevoie de port forwarding, DMZ, UPnP, WPS sau orice alta functie, este necesar sa conectam un router personal la ZTE, urmand sa putem face configurarile necesare.

Porturile disponibile pe cele trei echipamente sunt: 4 porturi LAN, 2 porturi POTS (pentru telefonie fixa), 1 port CATV (F625A si F625G) si 1 port UPS (F625A si F625G, nu avem informatii daca acest port este functional).
F620 are culoarea alba iar cele doua modele F625 sunt negre (printre putinele ONT-uri oferite de Digi care nu sunt albe).

ZTE F625 si F620 oferite de Digi RCS – RDS

Primul model ZTE oferit de Digi care a avut si functie wifi a fost ZTE ZXHN F660, un alt model foarte stabil, fara probleme generale cunoscute.
Ultimul model ZTE oferit de Digi este F618 si este oferit clientilor din mai 2019. O problema cunoscuta a acestui model este ca functia wifi nu se poate dezactiva din interfata sau din buton, singura modalitate fiind sa facem o solicitare catre relatii cu clientii Digi (RCS & RDS).

Daca ati utilizat unul dintre cele trei modele de echipamente pana in prezent, ce parere aveti despre acestea? Au existat probleme legate de ONT?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

  1. Salutare. Am un f625a, de 10 ani. As vrea sa-mi spuneti, va rog frumos, daca ar fi indicat sa merg la digi si sa solicit schimbarea cu un ont mai nou. Voi vedea vreo imbunatatire a vitezei? Sau mai bine il las asa cum e?
    Mentionez ca dupa ont am Deco m4 mesh, care pe wifi nu trece de 300mbps. Abonamentul e fiberlink 500.
    Multam anticipat de raspuns

  2. Salut. Am un ZTE ZXHN F625A, conectat la un router Mercusys. Cum porcedez sa fac port forwording? In setariile WAN este precizat un alt ip public fata de cel de pe internet, il pot accesa doar local. (100.88.81.210)

    Cum procedez in aceasta situatie?

    • Salut David,
      IP-ul 100.x.x.x face parte din reteaua CGNAT a celor de la Digi si nu iti va functiona sa faci port forwarding in aceste conditii. Pentru a rezolva aceasta problema (nu stiu daca permanent, dar ar trebui sa iti aloce mult mai rar un astfel de IP) trebuie sa iti configurezi un subdomeniu pentru DDNS in contul tau de pe site-ul Digi si repornesti ONT-ul ZTE. Ulterior (in maxim cateva ore) ar trebui sa ti se aloce un IP public normal, fara NAT. Eu asa am facut si nu mi s-a mai alocat IP 100.x.x.x.

  3. Salut! Am modelul ZTE F660 și problema pe care o are, este wifi – ul, la 3-4 device-uri conectate începe sa dea rateuri, cu toate că din interfață e selectat un nr. de 25 device-uri, iar abonamentul e de 1 giga, pe hârtie, da știu ca nu o sa fie niciodată aceasta viteza, dar totuși…. Nu a ajuns deocamdată routerul wifi6, îl aștept de o luna de zile, o sa văd după, dacă se va schimba ceva în bine.

    • Salut Daniel,
      Functia wifi a acestor echipamente este slaba, suporta doar 2.4GHz iar functia de baza a ZTE-ului nu este aceea de router ci de convertor de fibra optica.
      Cu un alt model ar trebui sa functioneze mult mai bine, in special pe 5GHz.
      TP-Link AX10 Wifi6 este un router bun, am scris mai multe despre acest model intr-un articol separat.

  4. Ai uitat de f668, cel mai complet. 4 porturi lan GB, funcție cpe (adică funcția de router cu interfață ei fi ce suporta standardele B,G și N), port catv și două porturi de telefonie…dar sa nu uitam că un ont ( Optical Network Terminal) are că și rol principal funcția de media invertor (din laser in standarde acceptate de deviceurile noastre – tv – PC – tel) restul fiind doar niște funcții adiacente.

    • Nu am uitat de el, insa nu am trecut toate modelele in acest articol.
      Avem un articol separat in care am detaliat modelele ZTE F660, F660RV1 si F668.
      De asemenea, mai avem unul separat pentru ZTE F618.